revolucio industrial

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014
La característica principal de la Revolució Industrial és l'augment ampli i sostingut dels ingressos per càpita, és a dir, l’augment dels salaris en les famílies.

Com a conseqüència es produeixencanvis en: l’estructura de la demanda concebible.

i, en concordança amb ells: variacions del mateix estil en l’estructura de l’ocupació, urbanització progressiva i la multitud de mudancesassociades que formen la Revolució industrial.

Per tant, només podem parlar de Revolució Industrial quan: el creixement del producte sobrepassa l’augment de la població de forma substancial i constant.La Revolució Industrial, que té una cronologia clàssica de 1780-1830, s'insereix en un procés més ampli: una "onada de creixement" al llarg dels segles XVII i XVIII, que té com a característiques pelque fa a diferents aspectes:

– pel que fa a l'ocupació de la força de treball: a Anglaterra en el segle XVII el gruix de la població vivia al camp i es guanyava la vida treballant a la terra. Alsegle XVIII, encara que la majoria de la població vivia encara en àrees rurals, nomès el 40% de la força de treball masculina adulta es dedicava a l’agricultura. En altres parts d’Europa, al 1800, entreun 60% i un 80% de la força de treball masculina adulta treballava encara a la terra.

– al creixement de la població: el ritme de creixement d’Anglaterra fou molt superior que la resta de països del’europa occidental. Al mateix temps, el nivell de vida augmentava substancialment en relació al que succeïa als altres països, el contrast entre les taxes de creixement del producte nacional brut had’haver sigut encara més accentuat.

– a la productivitat per persona aconseguida en l’agricultura, de nou fou un aspecte que tinguè més prosperitat a Anglaterra, en comparació amb altres païsoseuropeus. Tant al segle XVII, com al XVIII, Anglaterra era autosuficient en productes alimentaris bàsics. La producció per persona en l’agricultura es va duplicar, aquest canvi va ser degut sobretot a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS