Revolucion rusa

Páginas: 9 (2045 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
La revolució russa i l’URSS

1.La revolució russa
1. Desapareix el tsarisme i apareix un règim nou. El comunisme. Proposa una alternativa al capitalisme. S’entaula una lluita entre els dos.
2. En aquest nou règim hi havia d’haver una dictadura del proletariat. Un poder absolut i dictatorial. Sense garanties de democràcia.
3. Es va condicionar per que era una alternativa diferent, elsaltres paisos patien que passes al seu territori. No volien que fos la fi del capitalisme. Els partidaris del capitalisme van provocar una guerra civi que dificultava la imposició del comunisme. Existeix una certa precipitació a l’hora d’implantar el sistema.

1.1 Situació prèvia a la revolució
1. Russia era un imperi inmens, hi havien 140 milions de persones y convivien moltes nacionalitats.
2.La industrialització era escasa. L’economia no avançaba. El tsar tenia el poder absolut, nomes miraba pels seus interesos.
3. Els nobles eren propietaris de terres, els camperols nomes treballaven. La gent propera al tsar i l’exèrcit ocupava els alts càrrecs. La esglèsia ortodoxa era la religió majoritària.
4.Es va intentar progressar, modernitzar-se. Tenint en compte sempre al Tsar. Aquestaoposició anirá en contra d’aquest model d’Estat.
5. Es va intentar acabar amb el feudalisme. Que la noblesa pogues cedir les seves terres als camperols. No va a arribar a passar perque les indemnitzacins eres molt altes.
6. Es va intentar fer una industrialització, es va fer sense una inversió russa, eren diners del extranger. La classe mitjana va iniciar un tipus de moviment obrer que s’oposavaal règim actual (Tsar).




1.2 Oposició al Tsarisme

1. No es podien formar partits polítics. No hi havia eleccions. Manava ell i prou. Alguns intel.lectuals es van mostrar crítics amb la situació i amb el Tsarisme.
2. Els populistes, intentaven concienciar als camperols per revolucionar-se contra el règim. Proposaven una societat agraria, col.lectivització i els guanys els repartirienentre tots. Per aconseguir-ho van decidir optar pel terrorisme. Es van fracturar, els més exagerats van matar a Alexandre II i els que no van intentar crear un partit polític per fer pressió.
3. Van elegir la via democràtica, van crear una organització basada en un partit polític. (PARTIT POLITIC SOCIAL DEMOCRATA RUS). Era la primera vegada que hi havia un partit amb pretensions comunistes.Perseguien un estar marxista.
4. Lenin sera la figura més important de la Revolució Russa. Serà el primer president.
5. Ruptura per diferencies de pensament en les esquerres. Es van separar del PSDR:
Monxevics: Defensaven una revolució burgesa. Diferència de classes. Volien el capitalisme i una revolució socialista. Ells defensaven que tal i com estava el pais una revolució del proletariat nosurtiria bé. S’hauria de fer un pas pel capitalisme. Reactivar l’economia. (Els que tenien diners no volien passar del capitalisme al comunisme on deixarien de tener diners, propietats..)
Bolxevics: Representat per Lenin. Defensaven la base pura del comunisme. Dictadura del proletariat i la pagesia. El problema es que segons els ideals marxistes, l’anarquisme era més obert sindicalmente, el marxismeen canvi no. Els bolxevics volen ser molt estrictes i disciplinats per tal de fer una acció conjunta per acabar amb el Tsarisme.










1.3 Revolució del 1905

1. Tret de sortida de la revolució.
2. Condicions de vida molt dures, entre que no hi havien gaires productes industrials i no hi havia millores al camp, no hi havia menjar per a tothom, ni els sous arribaven per mantenira una familia.
3. Aquestes condicions van provocar vagues per intentar canviar les coses. El fet important es que hi va haver una gran manifestació. Es van proposar al Palau D’hivern. (una de les residències del Tsar). Aquesta manifestació va ser reprimida a trets (Diumenge Sagnant). Es van revoltar més per culpa d’aquesta repressió, ja tothom anava en contra seu. Es va voler acabar amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion rusa
  • Revolución rusa
  • Revolucion rusa
  • Revolucion Rusa
  • Revolución Rusa
  • Revolucion rusa
  • La Revolución Rusa
  • Revolucion Rusa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS