revolució industrial

Páginas: 7 (1612 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2013

HISTÒRIA

ÍNDEX

Escola de Manchester
Què és?
El seu origen
Els seus fonaments
Resum
El sistema fabril o factory sistem
Adam Smith
Quina és la seva importància dins els canvis del pensament de l'Europa al segle XVIII?
El que Adam Smith ens ha aportat
Protoindústria o domestic system
Característiques
Fisiòcrates
Què són els fisiòcrates?
Com varen afectar al sistema productiu?Escola de Manchester

Què és?
És una escola econòmica de moviment social i polític. Va agrupar a un conjunt d'economistes, comerciants i industrials partidaris del lliure canvi radical que rebutjaven tot tipus de restricció. La seva finalitat era posar fi a l'imperialisme.

Origen
+El seu origen es troba a través de la Lliga de Manchester.

+El comerç, les armes i l'intel·lecte delsbritànics varen ser els grans temes que es varen resoldre a la reunió, la qual es va fer a la Càmera de Comerç de Manchesteron allà es va aconseguir abolir les barreres que no deixaven introduir béns de manera lliure a Gan Bretanya

+La idea de formar aquesta lliga va sorgir en les
reunions que feien els teixidors de Manchester, que es rebel·laven contra un sistema que elsobligava a vestir-se i alimentar-se com deien els seus patrons, en poques paraules: restricció a la llibertat de poder triar.

Fonaments
El manchesterisme va ser fundat sobre els escrits David Hume, Adam Smith i Jean-Baptiste Say.
Els arguments que es varen donar per abolir l'imperialisme i que hi hagués liberalisme es varen obtenir de l'economia clàssica, en especiald'Adam Smith.
Varen defensar els principis de la llibertat individual, varen acceptar les regulacions britàniques que s'anaven fent per limitar i controlar el treball infantil a les fàbriques.
Aquest moviment sorgeix també amb la relació
als obrers de les fàbriques de Manchester.

Resum
El manchesterisme donava suport a l'expansió del comerç mundial però rebutjaven les companyiesmilitars, en canvi afavorien les relacions pacífiques entre els pobles. El comerç s'ha de basar en el principi competitiu.
David Hume Adam Smith Jean-Baptiste Say.
Sistema fabril

Va ser un mètode de producció i organització del treball propi de la Revolució Industrial. És tot el contrari al sistema domèstic (protoindústria). Al primer lloc on es va dur a terme va ser a Anglaterra i desprésper tot Europa. Aquest nou sistema consistia en que cada treballador formava una part del conjunt total de la producció del producte. És a dir, que cada treballador s'ocupava d'una tasca diferent a l'hora de la fabricació d'un producte. El que es va aconseguir amb això va ser augmentar l'eficència del procés productiu.
En el que constistia el sistema fabril es pot resumir en:
La fi dels treballdomèstic
Canvis entre les relacions persona-treball: la màquina feis el treball, per tant el treballador només té la funció de preocupar-se de que la màquina fassi la seva feina.
Canvis entre les relacions persona-mitjans
de producció: al treballador no se li paga per la quantitat de productes que produeix, sinó per les hores de treball que fa.
A n'aquesta imatge es pot veure com cadatreballador s'ocupa de fer diferents tasques a l'hora d'elaborar un producte.
ADAM SMITH

Adam Smith va ser un economista i filòsof britànic del segle XVIII.
És el pare de l'economia politica.
Aquest autor va néixer a 1723 a la petita ciutat escocesa de Kirkcaldy, just al nord d'Edimburg, i va ser el fill únic d'un pare que va morir pocs mesos abans i d'una mare que va viure fins als norantaanys.
Als 14 anys, Adam Smith va obtenir una beca per estudiar a la Universitat de Glasgow i més tard una altra per a la Universitat d'Oxford. Va ser un dels filòsofs més importants de la seva època i va pronunciar conferències sobre ètica, teologia natural, jurisprudència i economia política. Va ser deixeble de Frances Hutcheson, amic de David Hume i Francois Quesnay, i consta que els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS