Revolució Industrial

Páginas: 9 (2227 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014

T.1: Revolució Industrial.

S’inicià durant la segona meitat del s. XVIII a Anglaterra.

1.1. Causes de la Revolució Industrial.
a) Acumulació de capital comercial: el sector comercial anglès acumulava capital/ingressos a causa de l’augment en la demanda interna del país.
b) Expansió de la demanda interna.
c) Perfeccionament comunicacions: invenció del ferrocarril.
d) Innovacionstecnològiques: aplicació de la màquina de vapor.
e) Esperit d’iniciativa: amb ganes de fer-ho evolucionar.

Estudiant el cas anglès, observem canvis en l’estructura de la propietat de les terres. Perquè es produís la revolució industrial, calia abans una revolució agrícola, ja que un 98% dels comerciants de la rev. industrial eren pagesos.
Això consisteix en un procés de privatització amb lesenclosures (encerclaments), la qual cosa dóna la possibilitat d’innovar nous sistemes de conreu, com:
Sistema Norfolk: apareix en substitució del guaret, i gràcies el qual es va aconseguir una rotació quadriennal que no esgotava les terres i feia possible que el camp fos sempre productiu.
Estabulació dels ramats: és a dir, cria de bestiar en estables, de manera que els donaven productes perengreixar-los i en venien la carn.
També cal destacar la introducció de noves eines com: els adobs, l’aixada i l’arada, sembradora tirada per cavalls, selecció de llavors per donar més rendiment al camp, etc.

Tot això provocà un augment de les producció agrícola, que donà lloc a una millor dieta, ja que hi havia més aliment i de més qualitat.
En conseqüència d’això, la societat va viure un granaugment demogràfic, que provoca un excedent de mà d’obra, és a dir, augmenta el nombre de proletaris; èxode rural, és a dir, la gran majoria de pagesos marxa del camp a la ciutat per millorar la seva qualitat de vida; i emigració, és a dir, el desplaçament de gran part de la població anglesa a les seves colònies americanes.
L’augment de producció agrícola, també provoca un augment delsbeneficis, que comportarà una acumulació de capital, que donarà lloc a la inversió en la indústria.

1.2. Creixement demogràfic.
Es produí sobretot a Anglaterra, gràcies a un augment de la producció d’aliments i, posteriorment, les millores de la medicina i la higiene.
Tot això donarà lloc a un augment de l’esperança de vida i de la taxa de natalitat. A més, també disminuirà la taxa de mortalitat.En només 100 anys (1800-1900), la població dels països europeus es doblà. Aquest fet és especialment destacat en: Alemanya, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Holanda, Itàlia, Portugal i Suècia.
En el cas d’Espanya, la població també augment molt, però no s’arriba a doblar.
Aquest gran augment demogràfic també va repercutir en la població mundial, ja que des de l’època d’Alexandre Magne,aquesta havia seguit una línia d’augment progressiu però poc notable. En canvi, a partir de la Revolució Industrial (1750), la població mundial experimenta un augment vertiginós.



1.3. Canvis Agraris.
Destaquen:
· Canvis en el sistema de conreu (sistema Norfolk): que provoca un augment de la productivitat (capacitat de producció d’un treballador en cada hora de treball realitzat), de la qualcosa els nobles en treuen rendiment econòmic.
· Privatització de la terra: que provoca una reducció del nombre de camperols, els quals han d’anar a la ciutat i perden el Dret de treballar la terra.

1.4. Conseqüències dels canvis.
Les Innovacions tecnològiques i la Primera matèria barata, ja que prové de l’Índia, provoquen una especialització, que donarà lloc a un augment de la productivitat(quocient entre la producció per dia i el nre. de treballadors). Aquesta comportarà un creixement de la renda per càpita, és a dir, de la riquesa del país.
Tot això provocarà una disminució dels costos de producció i del PVP, i per tant, un augment de la demanda, que en conjunt donarà lloc a un creixement del mercat, i per tant, a l’aparició de la Necessitat de tenir una Política Econòmica de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS