revolució industrial

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
ACTIVITAT 1.2 SEGLE XIX:DEL CAMP A LA CIUTAT

La Revolució Industrial:
Grans transformacions econòmiques i socials que modificaren la societat europea entre finals del s XVIII i mitjans delsegle XIX, i també indica el gran desenvolupament industrial que comportà el triomf del capitalisme de la societat burgesa.
Va ser producte de 4 revolucions, van ser vinculades unes amb les altres:Revolució demogràfica: Millores d'higiene, increment de la població, menys mortalitat, la gent de camp marxa a la ciutat per treballar a les fàbriques, els gremis desapareixen.
Revolució agrària: Noveseines i maneres de conrear, per donar més productes a la gent.
Revolució industrial: Les primeres fàbriques apareixen al costat del riu, perquè hi funcionaven gràcies a la energia de l'aigua,tèxtil.
Revolució dels transports: Desprès de tot això a Anglaterra és crea la locomotora que el projecte neix a les mines, que apareix la industria siderúrgica i metal·lúrgica, és produeix el canvi delvaixell de vela al de vapor.

La vida a les ciutats:
Segle XVIII i XIX més esclavitud
Les condicions eren pèssimes amb salaris baixos, amb oficis duríssims i treballaven infants sense proteccions iel ritme el marcava la màquina.
Podem dir que el proces migratori del camp a les ciutat va ser un episodi dramàtic, ja que es va donar un empitjorament de les condicions.
La lluita obrera:
Peraquesta raó van sorgir noves formes d'organització obrera i noves ideologies que s'oposaven a la burgesia i el sistema capitalista. La primera organització és fa contra les màquines, el primer movimentvan cremar fàbriques, i desprès es quan raonen i pensen en fer vagues, manifestacions i els sindicats.




Defineix els següents conceptes i personatges.

Jehro Tull
va ser un pioner del'agricultura anglès que va ajudar a la revolució agrícola d'Anglaterra. Va perfeccionar una sembradora accionada per cavalls l'any 1701 que sembrava en línies de solcs i més tard una aixada accionada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS