Revolución francesa

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 18 de enero de 2014
Revolució francesa
Robespierre al 1794 situat a l’avantcambra de la mort està preparat per a ser decapitat.
La revolució francesa afectarà al mon sencer, és el fet més important en la historiadel món occidental. Aquesta, va donar de menjar als pobres, portarà la democràcia a França i establirà un nou ordre en la societat.
Nous llaços regionals entre els Borbons i Àustria, gràcies alcasament de Lluis i Maria Antonieta. Ella era forta i ell molt vulnerable. Lluis es coronat com a Lluis XVI, i no sap que fer. Els monarques reben una calorosa benvinguda a França.
Durant 7 anys noaconsegueixen ser pares a causa de la malaltia de Lluis, anomenada fimosis, finalment es operat i tenen una filla anomenada Maria Teresa.
L’era de la Il·lustració diu que penséssim per nosaltres mateixosEl preu del blat augmenta i per tant el del pa. Robepierre acusa als monarques d’aquesta crisi. El preu d’un tros de pa va arribar a equivaldre al salari mensual. A partir d’això, es creen robatoris enpanaderies, cases...
4 de maig de 1789, Robespierre va Versalles per a presentar-se com a diputat i defensa el 3r estat. Demanava que els altres estats paguessin uns interessos i Lluis es sentacorralat. A la sala de joc, es concentren el 3r estat o se n’adonen de que poden desenrocar al rei.
El 14 de juliol neix el tricolor i s’assalta la Bastilla. Quan Lluis torna de la cacera se’n adonade la revolució i de la pèrdua del feudalisme. La Bastilla es destrueix pel 3r estat. Després es redacta la declaració dels drets humans i del ciutadà.
2 d’octubre 1789 Marat escriu al seu diari sobrela destrucció de la bandera revolucionaria en un fet on estava Lluis. 5 d’octubre, la gent es desperta amb campanades i les dones van cap a Versalles per a reivindicar-se contra la pujada del preudel pa. Lluis accepta firma la declaració dels drets de l’home.
Maig 1791, Robespierre parla sovint amb els jacobins. França té una monarquia constitucional o poc a poc es rebaixa el poder de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion francesa
  • Revolucion francesa
  • Revolucion Francesa
  • Revolución Francesa
  • revolución francesa
  • Revolucion Francesa
  • la revolucion francesa
  • Revolución francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS