revolución rusa

Páginas: 4 (811 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2013
1. Què estableix cadascun d’aquests decretis? Fes un resum dels seus continguts.
Decret sobre la terra: totes les terres passen a ser propietat del govern, i aquest les administra com vol.
Decretsobre l’exèrcit: S’eliminen els graus de l’exèrcit, i aquest passa a estar format per ciutadans lliures i iguals que passaran a ser soldats (Exèrcit Roig que serà dirigit per Trotski).
Decret sobreels estaments socials: Tots els ciutadans del país són iguals, ja que s’eliminen els estaments socials, els títols i les denominacions de rangs civils.
Decret sobre la banca: Els diners passen a seradministrats de forma autoritària i monopolística per l’estat (nacionalització de la banca).
Decret sobre el control obrer: en fàbriques més grans de 5 obrers o amb una facturació més gran a 1000rubles hi haurà un control de la producció, la conservació i compravenda de productes i primeres matèries. Aquest control el fan els propis obrers o els seus representants. Les decisions delsrepresentants només poden ser anul·lades pels sindicats o congressos.
Decret sobre les nacionalitats: tots els pobles de Rússia tenen la mateixa igualtat i sobirania i tenen dret a una lliure autodeterminaciófins que siguin Estats Independents.
Decret sobre la pau: el govern obrer i camperol vol aconseguir la pau democràtica i equitativa, tot signant un armistici de tres mesos.

2. Compara aquestsdecrets amb el programa del govern provisional.
El govern provisional va prometre unes reformes polítiques i socials en les quals es desenvolupava la llibertat d’opinió, de premsa i de reunió i també lajornada laboral de vuit hores i els drets sindicals. A més, es van comprometre a crear una assemblea constituent per decidir el futur polític de Rússia, però es mantenia fidel a les aliances militars icontinuava deixant Rússia en la guerra mundial.
En canvi, els decrets buscaven una societat igualitària i amb un cert control del govern en les empreses, l’economia i les propietats de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion rusa
  • Revolución rusa
  • Revolucion rusa
  • Revolucion Rusa
  • Revolución Rusa
  • Revolucion rusa
  • La Revolución Rusa
  • Revolucion Rusa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS