Revolusió Russa

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
LA REVOLUCIÓ RUSSA

Rússia era un imperi immens en una enorme varietat d'idiomes i molts pobles. Era un país majoritària ment agrícola i endarrerit, encara que havia experimentat una granindustrialització gràcies al capital estranger. La població agrària era pobra, hi havia molt de proletariat industrial a les ciutats. Mantenia un règim polític amb moltes semblances al Antic Règim. Tenien unamonarquia autoritària on quasi tot el poder era del tsar, no tenia cap impediment.
La població volia posar fi a l'Antic Règim i va començar a revoltar-se violentament (inclús van matar un tsar).Encara que eren anònims, tots els revoltants es van dividir en tres grups:
Liberals: Format per gent de classes mitjanes, volien convertir Rússia en un estat modern. Volien una monarquiaconstitucional com la britànica.
Els socialdemòcrates: Pensament molt marxista i recolzaven la Segona Internacional. Eren els obrers i població industrial. Estaven dividits en dos grups: Menxevics (Minoria)– Moderats i Bolxevics (Majoria) – Volien que els liderés Lenin, en contra del capitalisme, volien una dictadura del proletariat-
Social revolucionari: Volien una col·lectivització de les terresdels terratinents, eren pagesos pobres.

El Japó volia aconseguir Manxúria i Corea i va entrar en guerra en Rússia. Rússia va sofrir una derrota humiliant que va posar en manifest l'endarrerimentdel país i que va significar que el cost de les coses a Rússia augmentés molt. Una multitud d'unes 200.000 persones es va dirigir pacíficament al Palau d'Hivern per demanar al tsar que canviés lesjornades laborals i que millorés la sanitat. Els soldats del tsar van començar a disparar a la multitud provocant milers de morts. Això va comportar una gran desconfiança amb el tsar i que la població esrevoltés (Revolució 1905), els pagesos van prendre les terres als terratinents, el proletariat industrial va paralitzar les fàbriques. El tsar, molt pressionat, es va comprometre a posar llibertats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució Russa
  • Revista russa
  • La revolució Russa
  • Revolució Russa
  • Calendario russo
  • Ballet russo
  • revolucio russa
  • Relación russo, mas y sábato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS