rgnhyng

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
gb gfbvdcsc kloiu
p0o9kiujyhtgup9bupnibyc9r58xicyouvlbhlvghjcytkcgjvyuvhvhiñ



hlcgulj kjñ
bivhñdç
sa
sd
sdd

d
d
d
d
d
d

da
s
f
3q
qw
qr
q

qrfkngjñsng

gfjxtjkfykxhgck,chckcgl
Les innovacions compositives
Stravinski va començar a repensar l'ús del "motiu" i l'ostinato . Els "motius", que es desenvolupen emprant una frase musical destacada que a continuació ésalterada i desenvolupada al llarg d'una peça musical. Té els seus orígens en la sonata de l'era de Mozart. No obstant això, la manera en què Stravinski desenvolupa els "motius" és completamentoriginal a causa de les permutacions. En "La consagració de la primavera" introdueixen permutacions additives, és a dir, elimina o agrega una nota a un motiu sense tenir en compte els canvis en la mètrica.Aquestes tècniques han estat utilitzades posteriorment per compositors minimalistes com Terry Riley i Steve Reich.

El neoclassicisme
Stravinski no va ser el primer practicant de l'estilneoclàssic; de fet el compositor alemany Richard Strauss podria ser el primer i principal exemple (va compondre l'òpera "a la manera de Mozart"Der Rosenkavalier el 1910, quan Stravinski estava començant elstreballs del seu període rus).
Stravinski va anunciar el seu nou estil en 1923 amb la seva delicada obra per a vents Octet. Les harmonies clares, recordant l'era de la música clàssica de Mozart i Bach,i les combinacions més simples de ritme i melodia eren una contestació directa a les complexitats de la Segona Escola de Viena.
Irònicament, va ser el mateix Stravinski qui va anunciar la mort delneoclassicisme, almenys en el seu propi treball, i tal vegada per al món, amb l'estrena de la seua òpera The rake's Progress el 1951.
Cita i pastitx
Encara que l'ús de la cita musical no era nou,Stravinski va compondre obres basades en la distorsió sencera de peces de compositors anteriors.
Altres exemples de cites distorsionades són l'ús de música de Schubert en la Circus Polka (1942) i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS