richard wagner

Páginas: 6 (1284 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
INDEX
INTRODUCCIÓ……………………………………….
Biografia de Richard Wagner…………………………
Obres principals………………………………………..
RICHARD WAGNER
Richard Wagner va ser un compositor, director d'orquestra , músic i dramaturg alemany, entre altres arts, que va viure al segle XIX. És destacat per la seua aportació en obres dins del gènere de l'òpera, influenciades principalment pel romanticisme propi de l'època.
Vatransformar el pensament musical amb la idea ''obra d'art total'' que es troba relacionada amb una síntesi que engloba diferents arts com la música, armonía, escenificació i teatralitat. Va plasmar aquesta idea amb l'obra ''El anell del nibelungo'', dins de la seua primera etapa.
En els seus períodes posteriors, les seues obres mostren una harmonia, idealització, cromàtica, recolzant-se eneines literàries com els leitmotivs. Wagner va ser un renovador del llenguatge musical i també en part de les nombroses arts que practicava, com és el cas de la filosofia.
Musicalment, la seua aportació ha influenciat les bases de la música clàssica europea.
BIOGRAFIA
Richard Wagner va nàixer al maig de 1913 a Alemanya.
El seu pare, Carl Wagner, va morir de tifus poc després de nàixer ell i samare es va casar amb un dramaturg cridat Ludwig Geyer, raó per la qual Richard va canviar el seu cognom posteriorment a Geyer, ja que va descobrir que son pare biològic era realment Ludwig.
A Geyer li agradava molt el teatre i açò va influenciar molt Richard Wagner, que també va començar a agradar-li. A partir d'això, va decidir portar una formació literària, inscrivint-se a l'escola Vietzel,influenciant-se de Sakespeare i Goethe.
També va rebre una formació musical baix influències com Mozart i Beethoven i una vegada va finalitzar l'etapa escolar, es va matricular en la universitat de Leipzig.
Durant aquesta etapa va començar a iniciar-se en altres arts il·lustrades com la filosofia i la història, mantenint constant l'ensenyança en l'àmbit musical. A partir d'ací va iniciar-se algènere de l'òpera i va compondre les seues primeres obres, com és el cas de Les hades.
Més avant es va enamorar de l'actriu Mina Planer, amb qui va formar parella però que la seua relació va passar per moltes dificultats amoroses i no va arribar a establir unes bases afectives.
Richard es va traslladar a viure amb Mina a Riga on ella li va aconseguir treball com a director d'ópera i a més, vacomençar a desenvolupar obres noves per a presentar-les posteriorment.
La seua etapa a Riga va passar per dificultats econòmiques ja que la seua estada laborar no es va consolidar i les obres que desensenvolupava no van tindre molt d’èxit.
Per açò, es traslladen a Londres, on al mateix trajecte es va inspirar en la producció d'una de les seues obres més importants: L’anell del nibelungo.
Wagnerva completar l'última obra que havia anat completant, Rienzi , i es va traslladar a Sajana per a representar-la, lloc on l'obra va tindre molt d’èxit.
Es va introduir en un moviment polític esquerrà que va tindre una revolució en contra del règim prussià, però aquest va ser durament reprimit i Wagner va haver d'exiliar-se a Zuric.
Durant la seua etapa en aquest lloc, va finalitzar i presentarla seua òpera ''Lohengrin''. Va combatira la competència d'altres artistes alemanys importants i va aconseguir desenvolupar molt la seua obra de L’anell del nibelungo, transformada en un cicle de quatre òperes.
En aquesta etapa, el seu estil i estètica van ser renovats davant la influència del filòsof Sopenhauer, amb qui Richard va establir una relació d'amistat, al mateix temps que també vahaver de viure en aquest canvi el seu romanç amb Mathilde Wesendonck. Wagner va trencar amb Mina i va tornar de forma individual a Prússia, on va començar a treballar a la seua nova obra Els mestres cantors de Nurenberg i Tristany i Isolda.
La seua estada va ser recolzada pel rei Lluis II, que tènia en gran estima a Richard i era admirador seu i es podria dir que el rei va servir de patrocini...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Richard wagner
  • Biografia De Richard Wagner
  • Música Richard Wagner
  • Sinfonia heroica de beehoven por richard wagner
  • Richard wagner
  • Richard Wagner
  • Richard Wagner
  • Richard wagner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS