RIESGOS LABORAL

Páginas: 12 (2833 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
PROJECTE: RISCOS LABORALS I LA SEVA PREVENCIÓ


1.- Introducció:
1.1.- Normativa.
1.2.- Fases de la avaluació de riscos laborals.
1.3.- Drets i obligacions de treballadors i empresaris. (llibre unitat 14 punt 1.3)

2.- Descripció del lloc de treball:
2.1.- Lloc de treball, departament, emplaçament, equipament, substancies o
materials que es fan servir.
2.2.- Procés de treball,persones que intervenen, tasques i accions,
temps de realització de les tasques.
2.3.- Croquis del lloc de treball.

3.- Anàlisi dels factors de risc del lloc de treball.

4.- Valoració subjectiva del treballador.

5.- Mesures correctores, segons la intensitat dels riscos detectats, el nombre
de treballadors afectats i la normativa vigent.

6.- Planificació i gestió de la prevenció al'empresa.

7.- Aplicació de mesures de prevenció i protecció a l'empresa.

8.- Plans d'emergència i d'evacuació en entorns de treball.

9.- Bibliografia.














1.- Introducció

Els objectius que es persegueixen en aquest treball són els d'identificar i avaluar els riscos laborals en el sector de la construcció (Oficines tècniques) i proposar solucions i mesures preventivesdavant d'aquests riscos, tant individuals com col·lectius. En els col·lectius s'analitzaran les mesures de protecció en conjunt i la tasca que l'equip d’oficina tècnica desenvolupa.
A les individuals s'analitzaran les diferents mesures de protecció individual i la seva compatibilitat amb les tasques d'un equip d’oficina tècnica. Per desenvolupament d'aquest projecte, parlarem d’equip informàtic,ja que el treball es porta a terme gràcies a un conjunt d’estris que podem trobar a l’oficina.
Així, s'inclou en aquest projecte una descripció del lloc de treball, els equips de treball, el procés o realització de les tasques, una sèrie d'estadístiques sobre les condicions de treball, factors personals dels professionals i riscos als quals es veuen exposats.
D'altra banda, un cop exposats elsriscos laborals, també s'exposen les possibles mesures correctores, segons la intensitat dels riscos detectats, el nombre de treballadors afectats i la norma vigent.
A més trobarem un pla d’emergència d’una oficina tècnica.
Finalment, trobarem una valoració personal d'aquest treball.








1.1 Normativa


La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals,determina el cos bàsic de garanties i responsabilitats necessari per establir un adequat nivell de protecció de la salut dels treballadors davant els riscos derivats de les condicions de treball, en el marc d'una política coherent, coordinada i eficaç. Segons l'article 6 de la mateixa seran les normes reglamentàries les que aniran fixant i concretant els aspectes més tècnics de les mesures preventives.Així, són les normes de desenvolupament reglamentari les que han de fixar les mesures mínimes que s'han d'adoptar per a l'adequada protecció dels treballadors. Entre elles es troben les destinades a garantir que de la utilització dels equips que inclouen pantalles de visualització pels treballadors no es derivin riscos per a la seguretat i salut dels mateixos.

En el mateix sentit cal teniren compte que en l'àmbit de la Unió Europea s'han fixat mitjançant les corresponents Directives criteris de caràcter general sobre les accions en matèria de seguretat i salut en els centres de treball, així com criteris específics referits a mesures de protecció contra accidents i situacions de risc. Concretament, la Directiva 90/270/CEE, de 29 de maig, estableix les disposicions mínimes deseguretat i de salut relatives al treball amb equips que incloguin pantalles de visualització. Mitjançant aquest Reial decret es procedeix a la transposició al dret espanyol del contingut de la Directiva 90/270/CEE, abans esmentada.

En la seva virtut, de conformitat amb l'article 6 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, a proposta del ministre de Treball i Afers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Riesgos laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos laborales
  • riesgos laborales
  • Riesgos laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos Laborales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS