Riesgos laborales

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2011
Vessament de la plataforma “Casablanca” situada a la costa de Tarragona.

La plataforma Casablanca es una enorme estructura d’acer. Va ser gestada a Cadis, la base de la plataforma es va instal·larel 1981 després d’una dura feina de construcció en els astillers de “Puerto Real”.

L’estructura un cop finalitzada va haver de ser transportada en una gran barca flotant auxiliada amb potentsremolcadors degut a les seves magnituds: 170 metres d’altura i 8.000 tonelades de pes.

Aquesta plataforma extreu el petroli de l’únic jaciment marítim que funciona actualment a Espanya.

1.Descripció dels fets:

La plataforma Casablanca de Repsol a 30 milles, és a dir 54 quilòmetres pateix un vessament de cru davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita, el Montsià.
Segons les informacionsrebudes per l’empresa Repsol YPF, la plataforma Casablanca que havia estat aturada uns dies per qüestions de manteniment ha patit una fuita de cru al mar la matinada de dimarts a dimecres 22 dedesembre de 2010 durant les operacions de posada en funcionament.
Les actuacions de l’empresa un cop succeït el fet han sigut avisar immediatament a Capitania Marítima i han activat els mitjans per resoldreel vessament.

2. Causes de vessat:

Sembla que l’error va ser produït per una mala posició d’una vàlvula durant la posta en funcionament de la plataforma Casablanca que havia estat aturada unsdies per qüestions de manteniment.
La multinacional espanyola senyala en l’informe redactat fins ara que la vàlvula havia de dirigir el bombeig del cru cap a la refineria però que degut a un errorhumà la vàlvula estava oberta quan havia d’estar tancada, la qual cosa va permetre que el caudal es dirigís fins al dipòsit de la plataforma fins a desbordar-lo.

3. Danys ambientals produïts:

Enel moment en que es va produït la fuita es senyalava que s’havien vessat un 510 metres cúbics ja que la plataforma té una capacitat de bombeig de 570 metres cúbics al dia però la quantitat ha estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Riesgos laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos laborales
  • riesgos laborales
  • Riesgos laborales
  • Riesgos Laborales
  • Riesgos Laborales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS