Rio janeiro

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Rio de Janeiro ("Riu de Gener") és la segona ciutat més gran de Brasil i capital de l'estat de Rio de Janeiro. És famosa per les platges turístiques de Copacabana i Ipanema, per l'estàtua gegant deCrist, el Crist Redemptor, per la muntanya Pão de Açúcar ("Pa de Sucre"), i per la famosa celebració del Carnaval cada any.
La població de la ciutat és de 6,0 milions al 2004, encara que l'àreametropolitana té una població de 13 milions. A més dels seus atractius turístics, és també un gran centre de comerç, serveis i indústries, i té dos ports importants per a exportacions i importacions: elport de Rio de Janeiro, localitzat a la badia de Guanabara (a l'est de la ciutat), i el port de Sepetiba localitzat a la badia de Sepetiba, a l'oest.
El 2016 acollirà els Jocs Olímpics d'estiu de 2016després d'haver estat escollida a la cimera del Comitè Olímpic Internacional (CIO) celebrada el 2 d'octubre del 2009 a Copenhaguen. Abans, a l'estiu de 2013, acollirà la Jornada Mundial de la Joventut,presidida segurament (encara no hi ha confirmació oficial) per Benet XVI, a la que es preveu que assisteixin milions de joves catòlics d'arreu del món.
Divisió administrativa
El municipi de Rio deJaneiro és dividit en 160 barris, agrupats en 34 regions administratives. La ciutat compta amb 19 sotsprefectures.
La ciutat pot dividir-se comunament en quatre grans zones: el Centre històric, laturística Zona Sud, la residencial Zona Nord i la Zona Oest.
[modifica]Centre
(22° 54′ 19″ S, 43° 10′ 38″ O)
El Centre (Centro en portuguès) és la part històrica de la ciutat i el seu centrefinancer. Llocs d'interès inclouen el Paço Imperial, construït durant els anys colonials per servir de residència als governadors portuguesos del Brasil, i moltes esglésies històriques com l'Esglesia deCandelária, la vella Catedral colonial, la nova Catedral modernista. Al voltant de la plaça de Cinelândia es troben edificies de la Belle Époque de Rio, com el Teatre Municipal i la Biblioteca Nacional....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Por que Rio de Janeiro
  • Rio de janeiro
  • Rio de Janeiro
  • Rio de janeiro
  • Rio de Janeiro
  • Rio de Janeiro
  • RIO DE JANEIRO
  • rio de janeiro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS