rjrgkrkg

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
-Edson Arantes o també conegut com Pelé va néixer a Tres Coraçoes al Estadi del Minas Gerais el 23 d’octubre de 1940, va ser i és per molts el millor jugador de la història del futbol.
Vajugar 4 mundials dels quals va guanyar 3, el seu primer mundial el va guanyar amb 17 anys (sent el jugador més jove en guanyar un mundial) a Suècia , el segon va ser a Chile amb 21 anys i el tercera Mèxic amb 29.
També va guanyar 2 copes Libertadores i 2 coper Intercontinentals.

-Ell va jugar al Santos de Brasil desde petit, guanyant 10 Campeonats Paulistas, 6 Campeonats Brasilenyosde Serie A, 4 Tornetjos Río-Sao Paulo, tot això des de l’any 58 fins al 73.
Després de tot això se’n va anar a fer els seus últims anys al Cosmos d’Estats Units on va guanyar una lliga americanal’any 77, el qual va ser el seu últim any com a jugador professional acabant amb 1282 gols en 1366 partits i així convertin-se en el màxim golegador de la historia del futbol.

-Després de serjugador es va convertir en actor i després en cantant, apareixent en algunes pel·lícules com: Evasión o Victoria amb Sylvester Stallone.

-Va ser nombrat Caballer d’Honor de l’imperi Britànic,ciutadà del món de la ONU, Embaixador d’Educació, Ciència, Cultura y Bons Desitjos de la UNESCO, Embaixador per l’Ecología i el Medi Ambient per la ONU, Ministre extraordinari d’Esports pelgobern de Brasil i Embaixador d’Esports al Fòrum Econòmic Mundial.

-Un esdeveniment que va pasar fa poc, el 13 de gener d’aquest any la FIFA va entregar-l’hi un Ballon d’Or honorífic ja que en elsseus temps aquest premi no existía de la qual va guanyar Cristiano Ronaldo en aquella gala.

- I ell té actualmente 5 fills, tres amb la seva primera dona que es va divorciar perque degut a laseva carrera futbolística no va pasar suficient temps amb la familia i la relacio es va acabar desfent i dos fills bessons amb la seva segona dona amb la que actualmente segueix casat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS