Robòtica

Páginas: 6 (1348 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2013





La robòtica







Nom: Oriol Solé Font
Data: 1/6/13
Curs: 4rt E.S.O.
La robòtica
Bàsicament la robòtica és la tècnica a partir de la qual es fabriquen i s’utilitzen robots, que són capaços de realitzar diversos processos de manera autònoma en diversos camps de la mecànica, la electrònica, el software, etc.
Etimologia de la paraula “robot”
La paraula robot va serutilitzada per primera vegada l’any 1921, per l’escriptor Txec Karel Capek, en la seva obra de teatre “Rossum’s Universal Robot”, la qual procedia de la paraula eslava “Robota”, que es refereix a el treball realitzat de manera forçada.
Què són els autòmats?
Els autòmats són els antecessors dels robots, unes màquines que funcionen de manera automàtica, sense la intervenció de una persona. El seumoviment pot ser fix, és a dir, només realitza un sol moviment, o pot adaptar-se a l’entorn. La majoria de autòmats, no són electrònics i són autopropulsats per mitjans hidràulics, pneumàtics, elèctric...



Tipus de robots
En el món de la robòtica trobem una gran diversitat i quantitat de robots. Podem classificar els tipus de robots en les seves característiques:

Androides o hominoidesL’androide o hominoide és el nom que rep un robot antropomorf, és a dir, que té aspecte humà, i a més imita alguns aspectes de la seva conducta de forma autònoma. Aquests són capaços de imitar alguns moviments humans, i així realitzar algunes operacions industrials o de diferents camps. El seu origen etimològic ve donat per andro (home) i eides (forma).

Robots Zoomòrfics
Els robots zoomòrfics sónconsiderats en un sentit no restrictiu androides, constitueixen una classe de robots caracteritzats principalment pels seus sistemes de locomoció que imiten a diversos éssers vius, en aquests casos animals. Els robots zoomòrfics es poden classificar en dos categories principals: els caminadors i els no caminadors.

Nano robots
Els nano robots són un tipus de robots capaços de manipular molècules oestructures atòmiques, on la seva peculiaritat és que tenen una mida d’una milionèsima de mil·límetre. A més, es creu que aquests seran capaços d’habitar el interior del cós humà, per tal de combatre virus o malalties. Aquests tipus de robots estan presents en els camps de la tecnologia i la ciència.


Robots poliarticulars
Els robots poliarticulars són un tipus de robots, els quals normalmentsón bàsicament sedentaris, encara que alguns poden realitzar moviments molt limitats. Aquests robots estaven estructurats per moure els seus elements terminals en un determinat espai de treball segons un o més sistemes de coordenades. En aquest grup trobem: els robots manipuladors, els industrials, els cartesians, etc.





Robots mòbils
Són un tipus de robots, els quals realitzenmoviments simples són molt utilitzats en processos industrials i en camps de la ciència.
El sistema bàsic amb el qual s’organitzen els robots són:
-Sensors externs que capten una percepció del entorn.
-Sensors interns que mesuren el estat de la estructura.
-Sistemes de control que asseguren el funcionament correcte dels moviments.




Generacions de robots
Va haver diferents generacions derobots al llarg de la vida podem destacar les dècades dels cinquets i seixanta, la dècada dels setanta, la dècada dels vuitanta i noranta, més enllà del 2000 i l’actualitat.
Dècada cinquanta i seixanta
Durant aquestes dos dècades es van començar a produir els primers robots, en concret a finals de la segona guerra mundial.
Alguns exemples dels primers estudis de la robòtica durant aquestes duesdècades, poden ser la creació d’uns braços mecànics que reproduïen el moviment dels éssers humans. També un altre exemple va ser el robot “Ultimate”, construït per George Devol i Joseph F. Engelberger l’any 1958.
Dècada dels setanta
En aquestes dècada es centra en la investigació de l’ús dels sensors, i es consolida per primera vegada l’ús de robots a la indústria, com per exemple, el 1972 es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • ROBOTICA
  • yo robot
  • La Robotica
  • robotica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS