Robinson

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2011
Crusoe
PRÀCTICA 3

Josep Nadal

Joan Tubau

Daniel Riola

Exercici 1

El text té com a tema principal la propietat.

En la situació de la que ens parla el text, és Crusoe qui és elpropietari de tota la illa i també de tot el que hi ha en ella. A més posseeix també els drets d’apropiació de tots els recursos naturals (costes, roques, etc).

El problema apareix quan Crusoe nonecessita res més d’en Viernes, ja que té totes les necessitats cobertes, i és autosuficient. En Viernes es veu pràcticament condemnat a morir, ja que no és propietari de res i no té res que pugui oferira Crusoe per fer tractes amb ell.

El Teorema de Coase no funciona en aquest cas, ja que no es compleixen tots els requisits; l’efecte riquesa. Crusoe és molt més ric que Viernes.
Per tant,malgrat els costos de transacció són baixos i que la propietat està ben definida, el Teorema de Coase no és aplicable.

Finalment, la solució al problema, la imposa Crusoe: es posen d’acord en què enViernes li treurà les escombraries i podrà alimentar-se del que trobi en elles.

Exercici 2

Amb la fi del règim de la URSS, el control esdevingué nul a l’Estat Rus i deixà el país indefens, igràcies a això una part de l’ oligarquia russa, vinculada amb l’antiga Nomenklatura, s’enriquí amb negocis escandalosos ademés d’ il·legals.

De fet, l’economia de lliure mercat en aquells moments noexistia, ja que no existia competència, en molts productes,com aliments, energia,etc. Existien monopolis, concedits pel govern a gent amb fortes vinculacions amb antics líders comunistes. Evidentmentels preus que fixaven era molt elevats. Aquesta gent deixà Rússia molt empobrida, per fer-se amb algunes de les fortunes més grans del món.

Per tant, veiem com els individus, econòmicamentracionals, ja que anteposaven els diners a la moral, aprofitaren situacions propícies per a satisfer el seu auto-interès, que en aquest cas es tradueix en l’obtenció de poder i diners de maneres fosques i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robinson
  • Robinson
  • ROBINSON
  • ROBINSON
  • robinson
  • los robinsones
  • Robinson
  • Robinson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS