rococo

Páginas: 3 (733 palabras) Publicado: 4 de enero de 2015



























INDEX3. El BARROC
El barroc, a més d'un període artístic, fou un moviment cultural que es va estendre a la literatura, l'escultura, la pintura, l'arquitectura i les arts escèniques desdel 1600 fins a 1700 aproximadament. Durant un temps el terme "barroc" s'havia fet servir per a descriure quelcom artificialment complex i extravagant, i no va ser fins al segle XIX quan va començar afer-se servir per a nominar l'art i arquitectura del segle XVII, a la qual es van crear alguns dels edificis, escultures i quadres més grans i dramàtics de la història de l'art. El període del Barrocse situa entre els períodes del Renaixement i el Neoclàssic. Va estar molt de moda a les monarquies absolutistes, ja que emfatitzava la seva autoritat, riquesa i estil de vida. El també anomenat "estilde l'absolutisme" va ser usat per l'Església catòlica per a mostrar el seu poder contra els nombrosos moviments revolucionaris culturals que van produir una nova ciència i noves formes de religió comla reforma protestant, per això on es va desenvolupar més va ser a Itàlia, Espanya, França, Àustria, el sud d'Alemanya i Europa central. Històricament, el Barroc té l'origen en un moment de profundacrisi econòmica, política, social i cultural.
En quant a la producció artística es pot dividir en dos grups: La promoguda per la burgesia protestant i la promoguda per l’Església i pel poder reial.3.1Característiques generals de l´art barroc:
- Art dinàmic: busca el moviment a través de les diagonals, corbes, ondulacions. No és harmònic, ni equilibrat, sinó desproporcionat, gegantí iexagerat.
- És un art pasional, que busca despertar sentiments, devoció, patetisme. Per tant no és racional i destaca per la teatralitat, l´il.lusionisme, els jocs de llum i ombres que creen clarobscurs....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ROCOCÓ
  • El rococó
  • El Rococo
  • el rococo
  • Rococó
  • Rococo
  • Rococo
  • Rococo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS