Rodchenko, Livres.

Páginas: 16 (3937 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013










































Títol del treball: Cadàver Exquisit
Alumne: Jordi Puig Batlló
Assignatura: Tècniques creatives
Data: 23/01/2013

Fitxa tècnica

Títol: Livres.
Autor: Aleksandr Ródchenko
Nacionalitat: Rus
Any: 1925
Moviment artístic: Constructivisme

Paràmetres tècnics

-B/N/ COLOR: La imatge cromàticament és deblanc i negre (fotografia) i de color (resta de la composició)
-Format: Fotografia i gouache.
-Funció: Cartell per l’oficina Estatal de Leningrad. Anunci publicitari de la secció de la Gozizdat (Impremta Estatal) de Leningrad








Configuratiu:

Gouache d’estil constructivista creat per Rodchenko l’any 1925. La funció del cartell es propagandística, (la funció de l’artconstructivista es política) aquest anuncia llibres i promou la lectura fent èmfasi en l’alfabetització de les masses.

El gouache és configurat per un fons absolutament simètric que conjuga dues formes geomètriques antinòmiques (el cercle blau i el triangle) que s’ubiquen així mateix enmig del cartell, d’esquerra (cercle) a dreta (triangle).
L’artífex de l’obra Rodchenko, artista polifacètic amb afanyexperimental, combina d’altres elements de tècniques com la fotografia per construir una gramàtica visual; en aquest cas fa ús del fotomuntatge, ubicant el retrat fotogràfic d’una dona que crida , a la part esquerra de la composició, dins d’un punt blau. La mirada es centra en aquest espai, el més figuratiu, que es on comença el recorregut visual:

El cartell te una lectura d’esquerra a dreta(arbitràriament occidental) que fa un recorregut visual començant per el punt blau (focus) en el qual s’integra la representació figurativa i única d’una dona cridant (figura natural) dins de la composició. El recorregut visual continua mirant tant a dalt com a baix en la part esquerra del cartell, les lletres horitzontals en negatiu indiquen de on prové l encarreg del cartell, per tant qui l’utilitzaamb fins politics i propagandístics, l’oficina Estatal de Leningrad. Sota les lletres s’hi ubica un rectangle vertical en positiu creant el contrast adequat per cridar l’atenció, la tipografia s’utilitza simètricament a mode de repetició en la part superior i inferior esquerra, deixant l’espai al mig on s’ubica la fotografia i el punt blau, que es on ràpidament tornen els ulls per continuar elrecorregut visual. Tornant al retrat de la dona que crida, seguint el llenguatge corporal que es combina molt bé amb la tipografia ( sans serif de color vermell) per transmetre el crit de la dona així com per donar sentit al missatge Llibres amplificat per la tendència in crescendo d’aquesta. La modificació tipogràfica crea una forma triangular, en expansió cap a la dreta, sota un fons negretriangular que s’hi combina perfectament i es combina perfectament amb la composició, trencant la simetria gràcies a la tipografia, i creant impacte gràcies al positiu envoltat de d’altres colors que contrasten. La figura triangular s’expandeix remetent a un megàfon gràcies a les línies blanques sobre un fons vermell que la precedeixen (fent de veu) fan acabar el recorregut visual en una formarectangular de color blau ubicada al mig, on s’hi inscriuen la continuació del missatge amb una tipografia més petita: (Llibres) a totes les branques del coneixement.










Iconogràfic.

Gràcies a la fusió d’un seguit d’elements, fotografia, gouache, fotomuntatge, i d’un seguit de tècniques, geometrització, minimització de l’espai, formes lineals planes, dinamisme, Rodchenko es capaçde construir un cartell on prima la visualització plàstica del text abans que la seva nitidesa i llegibilitat. Aquesta plàstica visual construïda amb aliva arquitectura provoca una abstracció pertanyent a les formes geomètriques, no obstant també desprèn un missatge unificat en mig de la composició (fotografia i tipografia) que informa sobre qui el dirigeix, a qui va dirigit, i també de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • livro
  • Livro
  • Livros
  • Livre
  • Alexander rodchenko
  • Alexander Rodchenko
  • Livro salvaje
  • Livro O Guarani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS