Rodin i brancusi

Páginas: 7 (1568 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2012
LA VIDA DE RODIN I BRANCUSI
Anàlisi i comparació de les obres d' Auguste René Rodin i de Constantin Brancusi.


LA VIDA DE RODIN I BRANCUSI
Anàlisi i comparació de “Els burgesos de Calais” de Auguste René Rodin i “La musa dormida” de Constantin Brancusi


En aquest treball vos xerrarem dels autors Auguste René Rodin i constantin brancusi. Explicarem qui varen ser i d'una obra de cadaescultor. Es un treball curt en el que ens explica el mes important de aquests escultors on finalment donaré la meva opinió.

ÍNDEX

2 Presentació i índex
3 Biografia d' Auguste René Rodin
4 Biografia de Constantin Brancusi
5 Fitxes tècniques de les obres a comparar
6 Comparació de les obres
7 Referències i bibliografia
8 Glossari
BIOGRAFIA D'AUGUSTE RODIN

François Auguste René Rodin(París, 12 de novembre de 1840 - Meudon, 17 de novembre de 1917) va ser un escultor francès contemporani al corrent Impressionista. Emmarcat en l'academicisme més absolut de l'escola escultòrica neoclàssica, és l'escultor encarregat no només de posar fi a més de dos segles a la recerca de la mimesis en les arts tridimensionals, sinó de donar a més un nou rumb a la ja obsoleta concepció del monument il'escultura pública. És per això que Rodin ha estat denominat en la història de l'art.
Va ser alumne de Jean-*Baptiste *Carpeaux a l'Escola d'Arts Decoratives i de *Antoine-Louis *Barye en el Museu d'Història Natural, dos escultors als quals va admirar i en els qui es va inspirar en certa mesura. Pels seus modests orígens, es va veure obligat a guanyar-se la vida com a ajudant de decoració,compaginant el treball professional amb la seva dedicació a l'escultura.La seva primera obra, L'home del nas trencat, va tenir molt males crítiques en el Saló de 1864. Després d'uns anys al servei de l'empresari Albert *Carrier-*Belleuse, per qui va treballar en la decoració de la façana de la Borsa de Brussel·les, en 1875 va emprendre un viatge a Itàlia per conèixer l'obra de Miguel Ángel. Elresultat del seu contacte amb el geni del Renaixement va ser L'edat del bronze, presentada en el Saló de 1877, que va desagradar profundament pel seu extraordinari realisme.Seguia sense triomfar com a escultor, la qual cosa va aconseguir per fi en 1881, quan va presentar en el Saló Sant Joan Baptista predicant. Llavors va rebre la gran petició de la seva vida: les portes monumentals del futur Museud'Arts Decoratives de París, que mai van arribar a realitzar-se, si bé es van fondre en bronze en 1928 gràcies a un admirador de l'artista, i per les quals *Rodin va esculpir una de les seves obres mestres, El pensador.
Quan encara treballava en els models de les portes, va acceptar l'encàrrec d'aixecar el monument dels burgesos de Calais, una obra de dramatisme contingut. Van ser aquests els seusanys de màxima creativitat, amb obres com El petó, entre unes altres, que han portat a considerar-ho el principal escultor impressionista, juntament amb l'italià *Medardo Rosso, pels seus estudis *texturales i lumínics. Amb posterioritat, va seguir creant obres d'inspiració personal, però es va centrar en els retrats i en la realització de monuments públics, tals com els dedicats a *Victor Hugo i a*Balzac.
BIOGRAFIA DE CONSTANTIN BRANCUSI

Escultor d'origen romanès que va desenvolupar la seva activitat a França. Està considerat com un dels grans escultors del segle XX i la seva obra ha influït profundament en els nous conceptes de la forma en escultura, pintura i disseny industrial. Brancusi va néixer en Pestisani Gorj, en el si d'una nombrosa família camperola. Va estudiar art enCraiova i Bucarest, en 1904 va viatjar a París, on va conèixer a Auguste Rodin, i en 1909-1910 va treballar amb Amedeo Modigliani. Les primeres obres de Brancusi mostren la influència de Rodin i dels impressionistes, però a partir de 1908 es percep una ràpida evolució cap a un estil més personal. Inspirant-se en l'escultura prehistòrica i en l'africana, va treballar intentant mostrar al nu la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Museus De París: Louvre, Rodin, Orsay i Pompidou
  • Brancusi
  • Brancusi
  • rodin
  • Rodin
  • rodin
  • Rodin
  • Brancusi y Moore

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS