Roig I El Negre

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
El roig i el negre (títol original: Le Rouge et le Noir) és una novel·la d'Stendhal paradigma del realisme. Escrita el 1830, narra l'ascens social d'un jove mentre es descriuen les seves motivacionsi pensaments. L'obra ha estat adaptada al cinema.
Julien Sorel és el fill d'un fuster de poble que des de ben petit llegeix i aprèn sobre el món. Així és capaç d'adaptar-se a totes les situacions,fingint ser i pensar allò què els altres volen per guanyar-se la seva estimació i poder pujar socialment. Entra al servei d'un capellà i després al seminari, però l'abandona perquè s'adona quel'Església està massa polititzada i que no serveix als seus fins. La seva fe, a més a més, és molt tèbia.Llavors arriba a París com a secretari de la família De Mole, del bàndol conservador. Allà coneix a lanoblesa, tan falsa i polititzada com els religiosos i que el menyspreen pel seu origen. S'enamora de Mathilde, la filla de la casa, a qui deixa embarassada. La família accepta tapar l'escàndol amb unmatrimoni, però una antiga amant, la senyora Renal, intervé per denunciar Julien, explicant el seu passat arribista i seductor. Julien intenta matar-la i és empresonat.Mentre està pres, el protagonistareflexiona sobre la seva vida i s'adona que la senyora Renal és el seu autèntic amor i que tots els intents per ascendir a la societat han estat debades. La novel·la acaba amb la mort de Julienguillotinat.

Madame Bovary és una famosa obra del realisme de Gustave Flaubert publicada el 1857. La seva protagonista és Emma Bovary, que ha esdevingut un arquetip literari. La novel·la narra elspensaments i vivències d'aquesta dona, infeliçment casada, a la recerca d'una altra vida i la seva influència en la gent que l'envolta.
Emma ha estat anomenada "Quixot femení" perquè són les lectures lesque la fan embogir i buscar una vida inexistent, molt millor que la que té en realitat amb el seu marit Charles. Ella voldria viure les aventures de les novel·les del romanticisme. Per això busca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decameró i la pesta negra
  • Control lector de el ejercito negro i
  • En Blanc I Negre, Rafa Gomar
  • Roig
  • El gat negre i altres contes d'horror
  • i am a negro
  • Jaume Roig
  • JAUME ROIG

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS