Rol Integrador A Social En Musicoterapia

Páginas: 25 (6057 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015



INTRODUCCIÓ
Amb la realització d'aquesta recerca pretenem esbrinar quin rol ha de tenir un integrador o integradora social dins les teràpies que es realitzen amb la música com a protagonista. Ens agradaria poder especificar les feines que podrà desenvolupar en el lloc de treball i quines relacions tindrà amb l'equip de professionals que l'envoltaran. Trobem que hi ha una mancança derealització i coneixement en l'àmbit social sobre aquesta tècnica i per això volem aprofundir-hi tot aportant una visió des de la perspectiva de l'integrador o integradora social. Aquesta recerca l'hem enfocat cap a persones amb malalties mentals de manera que veurem com els afecta la musicoteràpia i el paper que aportarà l'integrador o integradora realitzant la seva feina. No pretenem substituir la feinad'un terapeuta professional ni detallar-ne les seves funcions sinó obrir un nou ventall de possibilitats de cara a la professió de l'integrador i l'integradora social.
Per fer aquesta recerca creiem que és necessari observar com es duu a terme una o vàries sessions de musicoteràpia de la mà d'un professional, així com realitzar diferents entrevistes a professionals que treballin directament ambpersones amb malalties mentals (integradors, educadors, psicòlegs, terapeutes, etc.) i amb els propis malalts mentals als quals ens donin accés. Estudiarem quines són les funcions professionals de l'integrador social en termes generals, per conèixer bé la que serà la nostra professió del futur. A partir d'aquest coneixement intentarem definir quin paper hauria de tenir l'integrador social en lesteràpies amb música dutes a terme per a malalts mentals.
També pretenem confeccionar un petit projecte d'intervenció tenint en compte el que haurem observat i amb els resultats de les entrevistes realitzades i en funció del que haguem après del marc teòric confeccionat.

JUSTIFICACIÓ
Creiem que és necessari dur a terme una recerca per conèixer com ha de treballar un integrador o integradora social ambpersones que tenen malalties mentals a través de la musicoteràpia. Pensem que com a futurs i futures integradors i integradores socials és necessari contemplar diferents possibilitats per treballar amb malalts mentals, ja que, dins el currículum del cicle superior d'Integració social no es fa explícita menció de la utilització de teràpies amb músiques. Creiem que la música és un instrument quepot ésser molt beneficiós per a utilitzar-lo amb diferents col·lectius, tal i com ens mostren molts dels estudis realitzats amb musicoteràpia. Fent recerca no hem trobat cap menció al paper que hauria de tenir un integrador o integradora social amb els seus usuaris realitzant activitats amb música. Per aquest motiu pensem que una recerca que s'enfoqui en esbrinar com hauria d'actuar un integrador ointegradora social amb teràpies amb música és necessària per tal d'aportar una visió diferent a les teràpies que es realitzen amb persones que tenen malalties mentals. Creiem que, com a futurs i futures professionals, ens pot enriquir. Ens sembla molt interessant la unió de dues idees, la música i els malalts mentals, perquè pot aportar a la societat una nova manera d'enfocar un problema social.Creiem que hi ha un desconeixement sobre aquest tema i que són poques les entitats que treballin a través de la música. Normalment als malalts mentals se'ls hi donen només fàrmacs i creiem que pot ser molt beneficiós realitzar activitats i teràpies que combinin els dos aspectes (la música i les medecines).
Pensem que les persones que tenen malalties mentals tenen un estigma social, no estan benvistos per la societat i a través de la música tenen la possibilitat d'obrir-se a ella i de donar-se a conèixer.
La figura de l'integrador i l'integradora social és una professió relativament nova i pot abraçar diferents àmbits professionals. Creiem que tenim una necessitat de descobrir alguna cosa nova que permeti desenvolupar els seus coneixements tècnics respecte la musicoteràpia.

OBJECTIUS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Roles Sociales Y Roles Mediáticos
  • El rol social
  • Roles Sociales
  • Roles Sociales
  • rol social
  • Rol social
  • Roles Sociales
  • rol social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS