rol y estatus

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
El rol social:
La conducta que s’espera d’algú pel fet d’ocupar un status o posició social determinats.
Igual que els estatus, els rols es divideixen en adscrits i adquirits. Per néixer en unadeterminada classe es té un determinat estatus i s’està obligat a assumir determinats rols; s’està també obligat a assumir aquells nous rols que siguin propis de les noves posicions socials, o estatus.L’aprenentatge d’un rol és part del procés de socialització, que comença en la infància y prossegueix durant tota la vida.
La teoria moderna de rols defineix el rol com un conjunt d’actituds i gestosnormatius corresponents a les expectatives socials vinculades a les situacions socials, i el concep com un vertader paper dramàtic que els actors socials han d’assumir i exercir (role-taking) en unescenari social i davant un públic determinat, accentuant la comparació amb el teatre i el drama, que és l’àmbit d’on ve la paraula «rol». Es discuteix si aquesta definició suposa que hi ha un predominide l’estructura o de la institució social sobre l’individu al qual imposa una forma determinada de conducta (opinió del funcionalisme) o si és el propi individu que s’imposa a si mateix les diversesconductes obligades que assumeix amb el rol, d’acord amb un lliure joc d’interessos i el procés social de formació del sí mateix en interacció amb els altres (opinió defensada sobretot per G.H. Mead),en aquest cas la primacia resideix en l’individu y no en l’institució social.
El concepte de rol és un exemple de constructe mental per a l’estudi de l’entramat social i de les interaccions entreindividu i societat.
1. Rols assignats:
2. Rols assumits:

L’estatus social:
Posició o lloc que ocupa un individu en un sistema social. Serveix com criteri de valoració social i es considera que acada estatus li correspon un rol determinat en la societat. Com les posicions socials poden ser diverses per a cada individu, també són diversos els rols que un individu ha d’exercir en la vida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rol y estatus
  • roles y estatus
  • Roles y estatus
  • Estatus Y Roles
  • roles y estatus
  • ¿Qué Es Rol Funcional Y El Estatus Social? ¿Qué Es Rol Funcional Y El Estatus Social? ¿Qué Es Rol Funcional Y El...
  • Diferencia entre rol y estatus social
  • Estatus social y rol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS