Rollo

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014


La paraula feu és d'origen germànic, on significava “possessió”, i posteriorment ha donat lloc al terme feudalisme. El feu és la base econòmica del feudalisme, i equival al que abans es coneixiacom a beneficium (benefici, entrega de terres).
En aquest cas, el feu és hereditari, el que indica que els beneficis i la responsabilitat d'aquest feu són transmesos de pares a fills.

”Losjurisconsultos romanos llamaron beneficium a un provecho o servicio prestado en virtud de un precepto jurídico, a veces en sentido tan amplio que el beneficium casi se confundía el ius.
Por regla generalel beneficio es una ventaja que no se basa en un precepto del ius comune, sino que es una regla excepcional que se aplica a un grupo limitado de personas, sin ser precisamente ius singulare.

Rollova rebre aquestes terres en beneficium com a un feu hereditari (heredetia feudo), per tant, Rollo va rebre el titol de duc. D'aquesta manera, Rollo no només va aconseguir “la pau”, si no que es vaintroduir ell en la jerarquia aristocratica del regne Franc.

Al text, la paraula beneficium pren el significat d'un pacte entre dues parts confrontades, que tenen l'objectiu d'aconseguir un beneficimutu mitjançant un tractat de pau.
En aquest cas, el beneficium es realitza en el moment en que es redacta el tractat de pau, que va ser redactat degut a que Rollo ja havia conquerit bona part de lesterres del reialme franc, governat llavors per Carles “El Simple”. Carles va veure que combatre a Rollo era una decisió fatal.

El duc Rollo va repartir la terra entre la seva elit més proxima, aixóimplicava que li havien donat propietats i titols a un individu, que va marxar de la seva terra natal, que no era molt fertil i li van donar motius per mantenir, cuidar i protegir les terres que havíarebut en beneficium. Aquest beneficium el van rebre en concepte de feu hereditari, aixó volia dir que aquests barbars pasaven a tenir unes terres on arraigar les seves futures genracions.

Pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rolle
  • Rollo
  • Rollos
  • El rollo
  • Roll
  • LA ROLLA
  • Rollo
  • roll

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS