Roma

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2012
Roma ha tingut un paper central a Itàlia i a Europa durant la seva gairebé trimil·lenària història.
[modifica]Des de la fundació a l'Imperi
Caiguda de l'Imperi i edat mitjana

Mimiatura del segleXV mostrant el saqueig de Roma de l'any 410.
Durant el regnat de Constantí I, el bisbe de la diòcesi de Roma guanyà importància política i religiosa, convertint-se en el centre de l'EsglèsiaCatòlica. Després del Saqueig de Roma del 410 dC per Alaric I i la caiguda de l'imperi Romà Occidental el 476 dC, Roma alternà el sotmetiment al domini de l'Imperi Bizantí i dels pobles germànics. La sevapoblació declinà a poc més de 20.000 habitants durant l'alta edat mitjana. Roma formà part de l'Imperi Bizantí fins l'any 751, quan elslongobards aboliren l'Exarcat de Ravenna.
El 756, Pipí el Breu donàal Papa jurisdicció sobre Roma i els seus voltants, creant els Estats Pontificis. El 846, els àrabs musulmans envaïren Roma i saquejaren la Basílica de Sant Pere.[6]Roma fou un gran centre depelegrinatge durant l'edat mitjana i focus de continues disputes entre el Papat i el Sacre Imperi Romanogermànic, començant per Carlemany, qui fou coronat primer emperador a Roma el 800 pel Papa Lleó III.Roma mantingué el seu estatut de capital papal i "ciutat santa" durant segles, fins i tot quan el Papat fou traslladat breument a Avinyó (1309–1377).
[modifica]Renaixement
La segona meitat del segleXV veié com el Renaixement italià passà de Florència a Roma. El Papat intentà igualar i sobrepassar la grandesa d'altres ciutat italianes creant cada cop més esglésies, ponts, i espais públics, com lanova Basílica de Sant Pere, la Capella Sixtina, el Ponte Sisto (primer pont construït a través del Tiber des de l'antiguitat), i la Piazza Navona. Els Papes es convertiren en mecenes d'art ipatrocinaren artistes com Michelangelo, Perugino, Raphael, Ghirlandaio, Luca Signorelli, Botticelli, iCosimo Rosselli.
D'altra banda, aquest període es caracteritzà per la gran corrupció papal, portant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • roman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS