Roma

Páginas: 9 (2049 palabras) Publicado: 14 de junio de 2012
Tema A1
Vers la fi de L’Hel.lenisme;
Temple de Poturnus: recorda al temple d’Atenes ( época de la republica i del imperi es diriem el model de temple Italia)
Parthenon: es tracte d’un temple amb una cúpula amb un ocul, es l’arquitectura innovadora romana, que es completament original.
Un dels moments fonamentals del context historic es el que succeeix en temps d’Alexandre el magne al s.IVque era la maxima autoritat de macedonia, s’expandira especialment agil, penetran amb el cor de l’Asia. Aquesta expansió va afaborir l’Hel.lenització d’Orient, peró els seus succesors no van continuar i per tan no va cuallar gaire. Aquest trencament es transmet en les arts plastiques.
*Pompeia (casa del faune): mosaic d’Alexandre Magne: representa les campanyes militars lluitan contra els persses.Voluntat d’indivitualitzar els individus, sobretot en els retrats (neix la retratistica).








També la influencia la reben de la própia cultura a part de la grega com per exemple els Etruscos, podem detectar la caracteristica de representar la individualització dels retrats.
Roma quan comença a ser una potencia es al 200 aC.
*General de tivoli (obra romana): en una mateixa obra hiha individualització i detallisme el cap no correspon a la edat del cos.






*Doryphoros (obra totalment grega): época tardorepublicana hi ha un interes per el realisme de la cara, ensenyant les arrugues, els defectes... (realisme pur).
Cronologia Romana:
-Monarquia c.753-509Ac
-Republica (primera etapa) 509-200Ac
-Republica (segona etapa) 200 fins al IaC
-Alt imperi fis IaC- 250dC-Baix imperi 250-476dC

L’any 42 aC te de la batalla de Filipos a Macedonia s’enfronten els exercits de Brutus, Marc Antoni i Leppi contra el Triunvirat. (?)
L’any 32 la lluita serà entre Marc Antoni i Octavia
L’any 31aC la Batalla d’Actium (Grècia) Agrippa era un militar molt bo ja que va aconseguir la victoria tot i estar en total diferencia amb les tropes de Marc Antoni.
El graner deRoma era Egipte, Octaviar ve ser qui es va quedar amb Egipte.
Despres de la mort de Juli Caesar, el mateix Octavia va ser el que va defensar la divinitat de Juli Caesar, per tan a l’any 44 un cop mort, el seu fill Octavia va fer creure que Juli Caesar era deu (va passar un cometa) també impulsa la construcció d’un temple que no es construira fins a la batalla, es va començar a difondre monedes ambel dibuix del hipotetic temple. Per fer tota una campanya tot per dir que ell era fill del deu Juli Caesar. (caesar diviv filius). Un dia de gener es presenta davant del senat dient que marxa renunciant a tots els seus poders, amb aixofa que tots li donin mes poder per a que no marxi, aixi que es el senat qui li dona dos titols: un titol honorific, el d’August, també el titol de princeps (elprimer de roma).Tota la trajectoria personal del saeculum Augustum esta recollit en les gestae...(25 paragrafas que feia inscriure en els edificis mes emblematics) el mes imp son el 20-21 relacio dels temples edificis publics que feu restaurar.







Roma 17/10/2011
Tema C3 Coliseo
Era un espai dedicat al oci, com una mica ara el furbol. Com arribem al us de l’anfieteatre?
Elsgladiators, la primera esta datada al 264 aC, en primer moment era comemorar la mort d’un home heroi, era com una mica un ritus per tan era privat. A partir d’aquí es va popularitzant i després es va anar masificant i era un gran negoci. El gladiador podía ser algu condemnat un delincuent, un lladre i l’altra manera ho feien per vocaió propia així es guanyaven la vida. Darrera del gladiador hi havia el“Lanista” que era com el manager del gladiador. Per ultim el “Editor” que seria el que pagaria tot el montatje que comporta.
Munera (c. 320; Roma Galleria Borguese): Mosaic molt famós en el que podem observar la vestimenta. Les Munera es el nom que rep la lluita entre dos homes gladiadors que ve del llatí, munus (regal, obligació).
S’organitzaran mes espectacles ludics com les “Venationes”, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • roman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS