Roma

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2014
A) Segons la versió llegendària, Roma es va fundar l'any 753 a.C. Atribuía la fundació de la ciutat a dos bessons, Ròmul i Rem, fills del déu mart i de Rea Sílvia. Ròmul i Rem varen ser abandonats alriu Tíber, però miraculosament , una lloba els en va salvar i els alletar, i un pastor i la seva dona els va criar. Ròmul es va barallar amb el seu germà, el va matar i es proclamà primer rei deRoma.

B) Al nord de la Península s'hi van instal·lar els etruscos ( Toscana). Es creu que venien d'Orient, però la seva llengua té força punts de contacte amb llengües del nord d'Àfrica i amb l'Iber.Al segle de VII aC, els etruscos, un poble establert al centre d'Itàlia, van conquerir els set turons i van convertir els poblets en una autèntica ciutat: Roma.

Pregunta 2.

Al segle VIII, elspobles preromans habitaven la península Itàlica eran: al nord de la península Itàlica estaven els etruscos, al sud de la península habitaven els siracuses, i al sud-oest estaven els cartaginesos.

Enel segle VIII els etruscos varen expandir-se cap al sud de la península fins arribar a roma.

Pregunta 3.

Els grups de la societat romana durant el període republicà es varen dividir en 3;Els patricis, només ells podien formar part del Senat, votar els comicis o convertir-se en magistrats. Els plebeus, tot això els era prohibit, però, en canvi, com a ciutadans de Roma sí que havien depagar impostos i formar part de l’exèrcit i els esclaus, van ser molt nombrosos. No tenien llibertat personal, ni cap dret i el seu amo els podia vendre, matar o concedir la llibertat. S’encarregaven deles feines més dures: treballaven al camp, a les mines i com a gladiadors.

Pregunta 4.

Tenint en compte la informació del Text 2, la causa de la revolta dels plebeus va ser la igualtatsocial, ja que volien ser com els patricis.

Pregunta 5.

A) Comparant el sistema de govern de la República que es va dividir en 3; Els magistrats, que exercien diversos càrrecs de govern i eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • Roma
  • roma
  • roma
  • roman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS