ROMANIZACION

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
En la Península Ibérica estava habitada per diferents pobles, els ibers i els celtes, els ibers és van assentar a la costa mediterrània, i els celtes a les terres de la Meseta i a la costaatlántica.
La Romanització en la Peninsula Ibèrica va començar en el 218 a. de C. quan el general Anibal, un *cartagines va declarar la guerra a Roma per conquistar-la va creuar l'Estret de Gibraltar iHispània, i així arribar a Roma (*Itália).
Llavors els romans van planejar fer una guerra contra els cartaginesos a Hispània, van manar un exercit sota el comandament de Cornelio Escipión, aquest vadesembarcar en Emporion i va començar la conquesta de les tribus de Catalunya, conquesta que es va aconseguir ràpidament després de l'arribada del seu germà P. Escipión, que va assentar la seva base militar aTarraco, destinada a ser una de les capitals romanes d'Espanya. Quan ja estaven ocupades les zones ibèriques i dividides les forces dels dos germans, l'any 212 a. C., Roma va guanyar la batallacontra Cartago Nova en les Guerres Púniques.
Una vegada acabada la guerra, Roma va començar el procés de Romanització, va aplicar als pobles ibèrics un procés d'aculturació i es van incorporar les maneresd'organització político-socials, els costums i les formes culturals pròpies de Roma.
Aquest procés de romanització es va dur a terme en dues fases:
La primera fase va ser després de l'expulsió delscartaginesos de la Península Ibèrica, així Roma va començar la seva conquesta.
Hispània va quedar dividida entre Hispània Citerior i Hispània Ulterior.
La segona fase es va iniciar quan encaragran part d'Hispània no havia estat conquistada, ja que malgrat haver estat 500 anys de dominació tenien moltes invasions barbars.
Una vegada arribat Julio Cessar i August, en el s.I a. de C. Es vaimpulsar definitivament la conquesta, el clima de pau i la llunyania dels fronts bèl·lics van contribuir en ella.
Hispània va quedar dividida en tres províncies:
Lusitania, Tarraco i Bètica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Romanizacion
  • Romanización
  • Romanización
  • Romanizacion
  • Romanización
  • Romanización
  • Romanizacion
  • Romanizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS