ROMEO I JULIETA

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
ROMEO I JULIETA
Busca i comenta les diferents figures retòriques que ha creat Shakespeare en aquest monòleg de Romeo. Per què podem considerar que és un monòleg tot i la presència de Julieta?
Lesdiferents figures retòriques que he trobat en aquest monòleg de Shakespeare són les següents:
En la frase "És l'orient, i Julieta el sol." És una metàfora car hi trobem un terme real i un d'altreque en proporciona el text. Això també ho trobem en el petit fragment "Vaig massa enllà. No és pas a mi a qui parla; dues estrelles, les millors del cel deuen haver marxat, i han suplicat als seus ullsque brillessin al seu lloc."
Una altre figura retòrica que trobem en aquest monòleg és la personificació en les frases "Surt, sol, i mata l'envejosa lluna", "Davant d'uns ulls mortals meravellats deveure'l cavalcant entre flocs blancs" i per últim "De núvols que naveguen amb peresa o bé lliscant damunt el pit de l'aire". En el que consisteix una personificació és atribuir qualitats humanes aéssers no racionals, objectes, fenòmens naturals etc.
També hi trobem l'hiperbaton o contradicció, que com bé ens indica el seu nom és una contradicció ho podem veure clarament en la frase "Parla sensedir res".
Més endavant en el monòleg trobem una exageració o hipèrbole en aquest petit fragment "La claror del seu rostre apagaria l'esclat de les estrelles, i en el cel, els seus ulls brillarientant, que tots els ocells pensarien que és de dia". El que intenta la hipèrbole com a figura retòrica és augmentar o disminuir una qualitat sobre alguna cosa.
També trobem com a figura retòrica unl'apòstrofe que consisteix en dirigir-se a una entitat no animada o abstracta i ho veiem clarament a la frase "Oh, àngel radiant"
Per últim, trobem la comparació en la frase "Perquè ets tan resplendentaquesta nit com un ésser alat del paradís". Una comparació consisteix en posar en relleu les semblances entre dos referents.
Ho podem considerar un monòleg perquè Romeo esta parlant per a ell,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resume de romeo i julieta en ingles
  • Romeo i julieta
  • Romeo i julieta
  • Romeo i Julieta
  • Romeo y julieta
  • Romeo y julieta
  • Romeo y julieta
  • Romeo y julieta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS