Romeu & Julieta i West Side Story

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014

ROMEU & JULIETA I WEST SIDE STORY

La tragèdia Romeu i Julieta va ser escrita per William Shakeaspeare l'any 1597. És una de les obres més populars de l'autor i que perdura en la història de laliteratura. Ha sigut representada en moltes ocasions en diferents àmbits: Teatre, pel·lícules, sèries...

La pel·lícula amb la que es compararà la història de Shakespeare és West Side Story, unfilm musical del 1961 adaptat del musical original del 1957.

La primera diferència i la més clara que es pot veure és el lloc on té l'acció. En la tragèdia, la història té lloc a Verona, una ciutatdel Vèneto, Itàlia; en canvi a la pel·lícula succeeix a un barri marginal de Nova York. És una cosa òbvia ja que la pel·lícula està adaptada a temps més propers i actuals i per tant l'ambientaciócanvia obligatòriament.

Els personatges canvien completament encara que segueixen lleugerament el rol de l'obra escrita. En la pel·lícula, els personatges tenen noms diferents i els protagonistess'anomenen María i Tony. Aquests dos pertanyen a bandes enfrontades: Sharks (porto-riquenys) i Jets (nord-americans d'origen irlandès), respectivament. A l'obra de Shakespeare no són bandes sinó famílies:Capulet i Montagú.

Per la part de Julieta, el seus familiars més pròxims són els seus pares, el seu cosí Tibald i la seva dida. Per part de Romeu, amb els que qui té més relació són els seus amicsMercutio i Benvolio. En la pel·lícula totes aquestes relacions són modificades encara que es conserven els vincles respectius entre família-amics: María té el seu germà Bernardo i la seva cunyadaAnita. Tony té a la seva ex-banda (considerats amics), on podem veure el màxim cap d'aquesta anomenat Riff i també té a Doc, el seu cap a la feina amb el que comparteix més que una simple relació laboral.El paper de Paris (el compte parent del príncep de Verona) és substituït per Chino, un membre dels Sharks.

Els motius pels quals es celebra una festa són diferents, però a Romeu i Julieta es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • West Side Story
  • Ensayo de West Side Story
  • Romeu i julieta
  • Romeu I Julieta
  • ROMEU I JULIETA
  • Romeu i Julieta
  • Comentario Crítico West Side Story
  • Libreto West Side Story

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS