Romeu i Julieta

Páginas: 14 (3307 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
ROMEU I JULIETA



CRITICA LITERARIA DE L'OBRA


Romeu i Julieta és una de les obres mes populars de la literatura universal. Des de la nostra infància ja havíem sentit parlar d'aquesta història, però havien aspectes d'ella que no els coneixíem, el fet de que la seva lectura sigui molt més interessant i més entretinguda. Aquesta tràgica obra ha servit de base per a moltes expressionsartístiques com obres de teatre, pel·lícules, òperes i fins i tot altres obres que es basen en aquesta mateixa tragèdia com enfocament principal. És una obra molt captivadora ja que el tema que s'exposa és molt atraient per a la societat actual, és a dir, l'amor. En aquest relat veiem una contraposició de dues idees que abasten des del principi de la història fins al final d'ella, que és laconfrontació de l'amor i l'odi. És bastant commovedor veure com dos joves s'estimen ignorant l'enfrontament que tenen les famílies a les quals pertanyen: els Montsec i els Capulets . Un aspecte que ens ha impactat molt és la facilitat amb que Romeu s'enamora, ja que primer va viure una història de romanç amb Rosalia i seguidament es va enamorar fugaçment de la bella Julieta . D'altra banda pensem que ésuna obra molt fàcil de llegir, ja que el vocabulari no és molt complicat i les poques paraules que no enteníem, al peu de pàgina venien explicades. Creiem que el final tràgic de la història prové del destí , és a dir, a l'atzar. L'autor bàsicament el que volia era canviar el rumb de les obres literàries més normals, creiem que volia fer alguna cosa diferent a la resta, és a dir, narrar unahistòria apassionant d'amor entre dues persones les quals les seves famílies són rivals i que tot això desencadeni en un final de tragèdia en què els seus protagonistes acabin morint per amor. Aquest fet fa que la gent vegi més interessant la història encara que veritablement pensem que aquesta història està feta per acabar en un final feliç. Finalment i per acabar, podem dir que l'obra ens ensenya a queper l'amor no hi ha fronteres i que qualsevol enfrontament, amb amor es pot arreglar.



ROMEU I JULIETA


COMPARACIÓ ENTRE EL LLIBRE I LA PEL·LICULA


La pel·lícula de Romeu i Julieta es podria dir que és bastant fidel a el llibre original, A la pel·lícula no hi ha prou temps per captar pas per pas una història escrita però hem de dir que ha extret el millor del llibre hi ha aconseguitla mateixa essència de la història. La pel·lícula i el llibre tenen trets molt comuns, com per exemple moltes de les converses que es troben en el llibre s'han reproduït en la pel·lícula i el llenguatge s'ha intentat semblar el més proper possible a l'utilitzat en el llibre, però d'altra banda hi ha moltes escenes del llibre que no s'han reproduït en la pel·lícules, ja perquè no era prouimportant com per a ser representada o per causes que desconeixem. També podem observar que l'època en què aquesta ambientada la pel·lícula és molt més actual que la del llibre, i això influeix una mica ja que quan ens imaginem la pel·lícula de Romeu i Julieta ens imaginem una mena de pel·lícula medieval (cavalls, castells, etc .) però en veure que aquesta ambientada en l'època moderna, ens deixa una micaconfusos, és a dir ens sorprèn bastant. Segurament aquesta és la causa de la realització de la pel·lícula. Un costat positiu de la pel·lícula es que barreja el tema amorós amb l'acció, aquesta acció dóna més emoció a la pel·lícula i la fa una mica més divertida. En resum és igual el format en què es basi la història l'essència és la mateixa.










ENTREVISTA A ROMEU
Hola, bondies, avui amb nosaltres tenim a un dels protagonistes d'una de les històries més emocionants de la història. Amb vostès Romeu Montagut.
-Hola romeu!
-Hola bon dia.
-Bé explica' m Romeu, com et sent després de tot?
-Doncs estic molt feliç, ja que la nostra història ha servit d'inspiració per a molta gent.
-Parla'ns de la teva relació amb Julieta, que vas sentir al veure-la per primer cop?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Romeu I Julieta
  • ROMEU I JULIETA
  • Romeu i Julieta
  • Romeu I Julieta
  • Romeu i julieta
  • resum el hòbbit i romeu i julieta
  • Romeu & Julieta i West Side Story
  • Romeu e julieta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS