Roques

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
ROQUES
ROCA: És un agregat natural de minerals que pot contenir restes d’origen orgànics amb proporcions diverses i pot contenir fluids(líquid i gasosos) als porus. Hi ha 3 tipus de roques.
*Magmàtiques o ígnies: es formen a l’interior de l’escorça i per això s’anomenen endògenes.
Es formen a partir de la solidificació d’un magma.
MAGMA:material fos de composició silicatada que s’originaper fusió de roques preexistents. El magma es forma a la part més baixa de l’escorça o a la part més alta del mantell.
És majoritàriament líquid però pot contenir gasos en dissolució i sòlids ensuspensió. El magma s’origina perquè en un punt concret de la terra s’escalfa més del compte (augment local de la temperatura) o bé una disminució de la pressió (dorsals oceàniques), o bé per lapresència d’un fundent ( l’aigua), que baixa el punt de fusió.
Quan es fonen les roques, es dilaten i baixen la densitat i té tendència a pujar, però passa cap a la superfície. De vegades el magmaaconsegueix arribar a al superfície i provoca un erupció volcànica, el magma es refredarà i tindrem roques magmàtiques i volcàniques. El magma sense gasos és la lava, el gas s’escapa mentre s’està solidificanti forma pedres com la pedra gomez.
Tipus de magmes:
Magmes clars:viscosos explosions explosives
Magmes foscos: líquids explosions no tan explosives (basàltiques).

Però hi ha vegades que elmagma no aconsegueix sortir a la superfície abans de refredar-se. Llavors aquestes roques s’anomenen roques plutòniques o intrusives. Les plutòniques tarden molt a refredar-se i això farà que estaranfetes de cristalls grans de diferents minerals i de límits irregulars. EX: el granit. Les plutòniques per sortir a la superfície ho fan mitjançant el xoc de plaques continentals. (serralades deplagament), que mitjançant l’erosió es van desgastant totes les roques que estan més a la superfície i surten les roques que estan més endins com les plutòniques.

* Sedimentàries : es formen a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ROQUE
  • Los roques
  • Roque
  • Los Roques
  • los roques
  • Los Roques
  • ROQUES
  • Los Roques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS