Rosa blanca

Páginas: 5 (1002 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
ROSA BLANCA de Roberto Innocenti (idea i aquarel·les) i el text de Christophe Gallaz (1985) :
1. Destacar els aspectes més rellevants:
Els aspectes més rellevants del conte Rosa Blanca pot ser el narrador omniscient, ja que es veu molt clar com ho sap tot de la història com sap com es senten els personatges.
2. La il·lustració forma part de la història? Com es complementen text i imatge?(posa exemples de diferents moments de l’àlbum).
El llibre Rosa Blanca primerament es va fer les il·lustracions i després el text. La idea d’aquesta història és de Roberto Innocenti (il·lustrador), però la persona que va redactar el text basant-se amb les imatges és Christophe Gallaz.
Per aquest motiu, podem entendre la història només mirant les il·lustracions, el text només dóna informació mésdetallada que a les imatges no podem observar. Per exemple:
Hi ha alguns fets que en les imatges no podem observar com: También había soldados entre la gente. Nadie parecía fijarse en ellos. // Sus cadenas hacían brotar chispas de los adoquines, metían mucho ruido y olían a grasa.// Los camiones de los soldados tenian prisa. // A Rosa Blanca le gustaba pasear a la orilla del río.Observaba lasramas que arrastraba la corriente y los viejos juguetes rotos que, a veces, flotaban en el agua. Le gustaba el color del río y ver el cielo en él. // Los niños jugaban, habñia gente en bicicleta y campesinos en tractores. Nadie se fijaba en ella ni ella se fijaba en la gente. // Un niño muy pequeño dijo que tenia hambre//.....
També podem veure com les imatges complementen la història, ja que elsautors del llibre fan un joc entre text i imatge: “Por todas partes colgaban banderas de colores y los niños saludaban” diu la veu que no termina de comprendre el significat del que va passar. Els lectors, pel contrari, reconeixen en les banderes i els uniformes la insígnia nazi, per tant, gràcies a les il·lustracions podem saber de què tractarà la història.
3. Quina tècnica s’ha utilitzat (dibuix,gravat, collage, pintura, ploma, llapis, fotografia, etc.)? Sembla apropiat per aquest llibre? Per què? 4. Les il·lustracions entronquen amb moviments artístics determinats (realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme, abstracció, art pop, còmic, etc.)? Sembla una elecció adequada per il·lustrar aquest llibre? 5. Què tenen d’especial els elements compositius (línia, espai, ús del color,perspectiva, etc.)? Com col·laboren en la construcció del significat del llibre?
Roberto Innocenti utilitza l’aquarel·la i els seus dibuixos són molt realistes. Responen a l’estil realista de Innocenti amb els colors ocres i grisos que accentuen el caràcter opressiu i dramàtic de les escenes. En canvi, podem observar com la nena és l’única que està dibuixada amb colors més vius, això pot serperquè la nena simbolitza la pau , l’esperança de què després d’alguna cosa horrible com la guerra ve la tranquil·litat i la pau (després de l’hivern ve la primavera). Aquests dibuixos són així ja que expliquen la història, el text només està de suport per poder entendre millor alguns detalls com els sentiments. Un altre aspecte que ens diu perquè les il·lustracions són realistes és el fet quel’autor recrea una escena famosa d’una fotografia del gueto de Varsovia (1943). Aquest fet també el podem relacionar amb la proximitat del conte a un document històric, com l’altre conte del mateix autor: La historia de Erika.
6. Aporta novetats respecte altres obres de l’autor? I respecte als llibres infantils en general? (per a respondre aquesta pregunta us anirà bé buscar el nom de l’autor a Google illegir sobre la seva obra. Tot i que aquestes lectures us poden anar bé per respondre totes les preguntes, ja que trobareu informació sobre les tècniques que utilitza, els colors, , els temes que tracta, etc.).
En la història el que ens explica és la història dels camps de concentració nazis i la manera en què ho fa resulta transgressora en un llibre per a nens. Un dels aspectes interessants...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Rosa Blanca
  • La rosa blanca
  • Rosa blanca
  • La Rosa Blanca
  • la rosa blanca
  • La Rosa Blanca
  • Rosas blancas
  • La Rosa Blanca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS