rotura del lca

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
Trencament del lligament creuat anterior i meniscs
El lligament creuat anterior (LCA) és un dels quatre lligaments principals del genoll. Els altres 3 són el lligament creuat posterior, ellligament lateral intern i el lligament lateral extern.
El lligament creuat anterior connecta la part posterior-lateral del fèmur amb la part davantera-mitjana de la tíbia, passant per darrere de la ròtula.Aquesta unió permet evitar un desplaçament cap endavant de la tíbia respecte del fèmur, mentre que el lligament creuat posterior (LCP) evita un desplaçament cap enrere de la tíbia respecte del fèmur;tots dos combinats proporcionen estabilitat rotacional al genoll. Les ruptures d'aquest lligament són freqüents en realitzar activitats físiques agressives, principalment quan es produeixen impactesque provoquen un genu valgum* forçat de la cama, requerint una operació per a la seva reconstrucció.
Aquesta operació pot ser per artroscòpia o per cirurgia oberta. Per al teixit del nou lligament potemprar-se un autoempelt. No obstant, l'operació no és totalment necessària en alguns pacients que realitzen poca activitat física, els quals podran portar una vida normal sense aquest lligamentdesprés d'una rehabilitació d'enfortiment muscular. La prova de Lachman o la prova del calaix (eventualment associada a d'altres exàmens clínics sobre radiogràfics) permeten detectar una ruptura del LCA.*Genoll valg o genu valgum designa la deformació del membre inferior caracteritzada per l'obliqüitat de la cama, que forma amb la cuixa un arc de concavitat cap endins. És una deformitat caracteritzadaperquè la cuixa i la cama es troben desviades, en el pla frontal, de manera que formen un angle cap a fora en l'eix diafisial femoropatel - tibial (l'angle que va des de la cresta ilíacaantero-superior, passant per la ròtula fins al turmell). Quan l'individu està dret, els genolls s'aproximen cap a la línia mitjana, és a dir, els talons dels peus estan separats i els genolls junts.

Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ficha sinetico funcional de rotura de LCA
  • LCA A2S2
  • protocolo LCA
  • comparación rotures
  • Rotura Uterina
  • Rotura De Presas
  • Rotura uterina
  • rotura de membrana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS