Rousseau planteja un problema polític a través d

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Rousseau planteja un problema polític a través d'una alternativa radical: independència asocial de l'home natural o societat. En el Contracte Social, va proposar la següent resolució: l'homerenuncia als seus drets naturals a favor de la comunitat; cedeix de la seva llibertat individual a la col·lectivitat, però l'individu no accepta això per convertir-se en joguina de forces alienes, sinó perconvertir-se en veritable sobirà i per assolir la plena llibertat moral i social.

En Rosseau, la voluntat general és el bé de la comunitat com a tal, no la simple aritmètica d'interessos particularsoposat i classistes, com en les democràcies burgeses dels il·lustrats. El poble és l'únic i veritable sobirà i no pot mutilar la seva sobirania i cedir a un monarca, ni tampoc fragmentar en unparlament, unes corts o assemblea. El poble és l'únic sobirà permanent i el mateix pot, en qualsevol moment, modificar la llei. Les seves idees teòriques van inspirar als mes avançats protagonistes de laRevolució francesa.

Per Rousseau, aquesta forma de contracte, imposat per coacció, nega la llibertat natural de l'home i no estableix ni permet les llibertats civils i polítiques. El veritable vinclesocial ha d'estar, doncs, basat en un contracte lliure. La qual cosa no vol dir, de cap manera, que en l'ordre social i polític establert per aquest contracte no hagi d'haver obligatòriament de la llei isubmissió a la mateixa. El caràcter genuí del contracte aquesta, al contrari, precisament en el seu sentit de submissió a la llei en llibertat. En efecte, el problema fonamental del qual el contractesocial dóna la solució és trobar una forma d'associació per la qual cadascú unint-se a tots no obeeixi, però mes que el mateix i romangui tan lliure com abans.

En el contracte social, pel qual espassa d'una llibertat natural a una llibertat civil i política, es dóna una alineació estimada i lliure, una despossessió del que pertany a l'home natural; però no a favor d'una voluntat individual,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Problemas y politicad e la ed. en mexico
  • resolucion de problemas a través deljuego
  • Resolucion de problemas a traves de la computadora
  • Problemas educativos a través del tiempo
  • Problemas d eaprendizaje
  • Problemes Resolts D Estequiometria
  • Planteamiento Del Problema D 2
  • Problemas d urbanizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS