RRHH Apunts Semestre 1

Páginas: 36 (8979 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2015
RRHH
Tema 0
Doble punt de vista dels RRHH: Empresaris i treballadors
Dirigir es principalment, dirigir persones: “El cap o ha de fer res” i “ho ha de saber tot”, ha de aconseguir que els demés treballin molt, es molt difícil manar a algú una cosa que no se sap fer.
L’home, animal racional. Emocional. Els seus raonaments no sempre son racionals, aprox. el 50%.
Bibliografia base:
web:www.mondragon-corporation.com
Aquesta corporació es un grup de 100 cooperatives que son propietàries de 150 cooperatives més en Guipúscoa tenen la corporació (oficina central).... El seminari va sobre la corporativa. (temes Fagor i Eroski).
Llibre resum: Els RH son persones. Ed. UAB, Pedreira R.
14/02/2014
GESTIÓ ESTRATÈGICA I CULTURA D’EMPRESA
Gestió estratègica d’una empresa: consisteix en la formulació deprogrames a mig i llarg termini per aprofitar tot el potencial de les persones que formen part de l’organització.
Gestió operativa: seria la gestió a curt termini, el dia a dia de les persones de RH.
Per poder formar equips de treball realment eficaços:
1. Identificar i planificar les necessitats de l’empresa, (construir l’estratègia adequada per satisfer-les)
2. Selecció del personal acurada,(qualitats personals necessàries per al treball en equip)
Cada empresa té la seva cultura i manera de fer. Per exemple hi ha empreses com cooperatives Mondragón on tenen les seves pròpies universitats i formen ells mateixos als seus treballadors (programes d’estudiants en pràctiques, etc...).
Cultura d’empresa: “Com es fan les coses y per què” “Es tracta d’una sèrie de creences i supòsits bàsicscompartits pels membres d’una empresa..., la imatge que té la empresa de sí mateixa y del seu entorn”, dues empreses que es dediquen al mateix poden fer coses de manera diferent. La gestió estratègica dels RH està marcada per la cultura d’empresa. La funció de la cultura es l’adaptació de l’empresa al entorn y la cohesió del grup.
La cultura d’empresa a vegades cohesiona als treballadors.
El dia adia d’una empresa el marcarà el directiu i els fundadors de l’empresa, aquests marquen la cultura de l’empresa, marca com es contracta la gent, tipus de gent, etc.
TIPUS DE RECURSOS DE L’EMPRESA quatre tipus fonamentals de recursos:
Recursos materials: són els béns patrimonials de l’empresa: equips (maquinària, eines...), instal·lacions (edificis, magatzems...), materials de producció (mp,productes semi acabats...).
Recursos financers: són els fluxos de capital que requereix l’empresa per funcionar: Fons propis, préstecs a curt i llarg termini, caixa, etc. (ingressos y despeses, quotes, transferències de la generalitat, despeses). A vegades hi ha problemes d’endeutament, finançament, etc.. Serveixen per finançar els recursos materials.
Recursos tècnics: son intangibles, es refereixenals coneixements dels col·laboradors i de la pròpia empresa, de l’organització, el know-how del seu funcionament: coneixements, organització, etc.
Recursos humans: Tan el nombre de persones (quantitativament: els RH com a nombre de persones, la seva distribució en l’empresa, el seus sous...); com les seves capacitats (qualitativament: capacitats i habilitats per a la feina), el valor dels recursoshumans no es la persona en sí sinó les capacitats d’aquestes persones, motivació, organització, que estiguin dirigides, etc. La persona que gestiona es molt important per posar en marxa les capacitats de les persones. Moltes vegades la gent ja té interessos, ganes i motivació i hi ha directius que no saben mantenir aquestes capacitats.
PERSPECTIVA HISTÒRICA DEL INICIS
La gestió dels RH no es nova,comença des de les civilitzacions tribals fins als nostres dies, el tractament laboral (i vital) de les persones i el món del treball han estat constant, des de l’antiguitat l’home ha practicat alguna divisió del treball). Conèixer la seva evolució ensenya molt sobre el món actual:
Tribu: treball en equip, amb un cap i un mètode. Les tribus tenien un cap per poder realitzar i dirigir i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 Semestre
  • RRHH 1
  • RRHH 1
  • etapa 1 español 1 semestre
  • CUESTIONARIO 1 Socioeconomia 1 Semestre
  • Guía Periodo 1 Semestre 1
  • Dibujo tecnico 1 semestre
  • TIC 1 semestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS