Rrhh Kpmg

Páginas: 49 (12031 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2013
Abast del treball
L’abast d’aquest treball es defineix en la nostra proposta de serveis professionals de data 5 de febrer del 2008.

Esborrany

Índex

Esborrany

L’objectiu fonamental del treball és assistir a la UB en la elaboració d’un pla d’estabilització pressupostària en el que s’inclou l’anàlisi de la situació actual i perspectives futures basant-nos exclusivament en la informacióaportada per la Direcció de la Universitat de Barcelona (en endavant UB) i en determinada informació externa que indiquem a continuació. Hem analitzat el mercat universitari en el que opera la UB i hem identificat els principals aspectes exògens que afecten al negoci. D’entre les fonts externes analitzades podem citar les següents organitzacions universitàries. Hem accedit a aquestes, mitjançantinformació pública disponible de les mateixes i mitjançant entrevistes realitzades amb gestors i membres dels seus Consells Rectors : Totes les Universitats públiques i privades catalanes; Universitats públiques i privades de Madrid, Universitats públiques de Asturias, Galícia, Andalusia i Llevant, i universitats privades del nord d’Espanya. A nivell internacional hem analitzat alguns modelsuniversitaris dels Estats Units, Regne Unit, Centre Europa i Itàlia. Entre les fonts d’informació que hem fet servir per a realitzar les nostres anàlisis comparatives, podem citar, entre d’altres, les següents: DURSI ( Departament d’Universitats, Recerca i Societats de la Informació de la Generalitat de Catalunya) Web Universia ( red de universidades) “Anuario de las bibliotecas universitárias ycientíficas españolas” “Atlas de las universidades españolas” “La universidad española en cifras 2006” Web Universidades.consumer.es Informe Antón Costas. Aquestes mateixes fonts d’anàlisis ens han servit per a comprovar com de les diferents Universitats analitzades per nosaltres, en la gran part de les Universitats Públiques, l’aplicació de Bolonia es troba en una fase molt inicial, si be no sembla quehagi de suposar una tendència inflacionària en PDI i PAS. En alguna de les Universitats privades analitzades que ja han aplicat Bolònia, sembla que els efectes d’aquesta aplicació no han significat increments en PDI ni en PAS. Per altra banda, per a la obtenció dels ratis raonables del Estudiants/PDI ETC per a cadascuna de les àrees d’ensenyament a més a més dels esmentats anàlisis comparatives ambd’altres universitats Públiques i privades tant nacionals com internacionals, hem tingut en compte la situació existent a la pròpia UB a l’any 1999-2000, moment en el qual la UB no es trobava en la situació deficitària en la que es troba a dia d’avui.

Pàgina Abast del treball Resum executiu Antecedents Formació dèficit de la Universitat Formació dèficit acadèmic Formació dèficit estructuraAnàlisi model organitzatiu Anàlisi àrea acadèmica Anàlisi estructura Estimació d’estalvis Annexes Diagnòstic Àrea Tecnologia de la Informació i Comunicació (TIC’S) 4-5 7-29 31-37 39 40 41 43-54 56-108 110-137 139-142 144-155

© 2008 KPMG Asesores S.L., sociedad española de responsabilidad limitada, miembro de la red KPMG de firmas independientes, miembros de la red KPMG, afiliadas a KPMGInternational, sociedad suiza. Todos los derechos reservados.

4

© 2008 KPMG Asesores S.L., sociedad española de responsabilidad limitada, miembro de la red KPMG de firmas independientes, miembros de la red KPMG, afiliadas a KPMG International, sociedad suiza. Todos los derechos reservados.

2

Abast del treball

Esborrany

Índex

Esborrany

El nostre treball s’ha basat fonamentalment enconverses mantingudes amb membres de la Direcció de la UB i els seus equips, i en la informació interna que ens ha estat subministrada pels diferents departaments de la mateixa, sense que se’ns hagi sol·licitat un due diligence financer, ni legal, ni fiscal, ni laboral, ni una auditoria de la informació financera, ni comprovació de l’exactitud o fiabilitat de cap tipus d’informació que ens hagi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ORGANIZACION DE KPMG
  • Rrhh
  • Rrhh
  • Rrhh
  • rrhh
  • rrhh
  • rrhh
  • rrhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS