Rrhh mercadona

Páginas: 24 (5845 palabras) Publicado: 9 de junio de 2011
ÍNDEX
1. JUSTIFICACIÓ DEL TREBALL

2. INTRODUCCIÓ A MERCADONA
2.1. Què és Mercadona?
2.2. Orígens
2.3. Situació actual

3. DEPARTAMENT DE RECURSOS HUMANS
3.1. Model de qualitat total
3.2. Evolució del departament de RRHH
3.3. Objectius del departament de RRHH

4. POLÍTIQUES ESPECÍFIQUES DE RECURSOS HUMANS
4.1. Satisfacció dels treballadors/es
4.1.1. Reclutament i selecció
4.1.2.Descripció dels llocs de treball
4.1.3. Formació, promoció interna i rendiment
4.1.4. Conciliació de la vida familiar i laboral
4.2. Política retributiva
4.3. Salut i seguretat a la feina

5. MESURES PER FER FRONT A CRISIS
6. CONCLUSIONS I COMENTARI CRÍTIC
7. ANEXOS
8. BIBLIOGRAFIA

1. JUSTIFICACIÓ DEL TREBALL
Perquè Mercadona?, per què s’ha demostrat que era possible un canvi dins delsector de la venta d’aliments al detall. Aquest canvi ha estat un repte empresarial ja que s’ha evolucionat d’un paradigma tradicional amb un únic objectiu era el benefici econòmic cap a un compromís social i desenvolupament humà de les persones que participen en el projecte empresarial. En definitiva Mercadona entén la riquesa com la suma de tres elements: l’econòmic, el social i l’humà.L’èxit de l’empresa també es relaciona amb el moment en que es va iniciar (1977) deguda a la convulsió del sector de la distribució en aquell moment.
La importància que dóna Mercadona al factor humà ha estat definitiu per a nosaltres a l’hora de fer-ne el anàlisis. A més l’empresa és un referent dins del seu sector i un exemple a seguir per a molts.

2. INTRODUCCIÓ A MERCADONA

2.1. Què és Mercadona?FITXA TÈCNICA
C.I.F. A46103834
Grup MERCADONA
Direcció VALENCIA, 5
C.P. 46016
Localitat Tavernes Blanques
Provincia Valencia
Telèfon 963883333
Fax 963883302
Web www.mercadona.es

Activitat Distribució minorista

Mercadona és una empresa de supermercats de capital espanyol i familiar que té l’objectiu de satisfer les necessitats d’alimentació, neteja de la llar i la higiene delsseus clients i dels seus animals de companyia.
Es distribueix per tot el país a través de 1264 botigues de barri, amb una mitja entre 1300 i 1500 metres quadrats de sala de ventes, representant una quota de mercat sobre la superfície total d’alimentació d’Espanya del 12,8 %, contribuint al dinamisme del entorn comercial en el que estan ubicades.

2.2. Orígens
Mercadona S.A. és una empresaespanyola de distribució d’aliments que neix el 1977 dins el grup Cárnicas Roig, propietat de Francisco Roig Ballester i la seva dona Trinidad Alfonso Mocholi, amb l’objectiu d’ampliar el seu negoci. El seu nom és la fusió de les paraules “Mercat” i “Dona”. La seva seu es situa a València.
Al 1981 Juan Roig, un dels fills dels fundadors, va comprar als seus pares l’empresa, que en aquell moment tenia8 botigues de queviures a la ciutat de València. Posteriorment va ser nombrat President Executiu, càrrec que actualment encara ocupa. Van passar de petites botigues de queviures a una cadena de supermercats dins la Comunitat Valenciana aprofitant el creixement del sector de la distribució durant els anys 80: modernització del sector i incorporació massiva de la dona al món laboral.
Mercadonasegueix una estratègia d’expansió basada en les següents adquisicions:

ANY ADQUISICIÓ
1988 22 Supermercats “Superette”
1989 “Cesta Distribución” i “Desarrollo de Centros comerciales”
1991 “Dinos” i “Super Aguilar”
1998 “AlmacensPaquer” i “Supermercats Vilaró”
1997 Aliança amb: “Alnacenes Gómez Serrano”

Tal concentració va posicionar a Mercadona una difícil situació ja que li van oferirmolt bones ofertes per la compra de l’empresa al Sr. Roig. Aquest va saber mantenir-la, explorant nous models de gestió que li van permetre el seu creixement. Posteriorment al 1990 el Sr. Roig i la seva dona, van adquirir la majoria del accionariat de l’empresa.
Una de les primeres accions del matrimoni va ser una política d’ajust de preus amb els proveïdors i invertir en publicitats i en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RRHH EN MERCADONA
  • Mercadona RRHH CASO GENERAL
  • Mercadona
  • Mercadona
  • Mercadona
  • Mercadona
  • Mercadona
  • mercadona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS