rsafsdfa

Páginas: 5 (1007 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
Nosaltres us parlarem de les Illes Balears.
Primer, començarem amb unes dades bàsiques:


Introducció
A les Illes Balears hi ha quatre grans illes Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Gairebé la meitat de la població viu a Palma, la capital de Mallorca.

Les llengües oficials de les Illes Balears són el Català i el castellà.

Ara explicarem unes dades més tecniques:
·El nombred’habitants al 2012 era de 1,119,439 hab.
· La Densitat de població és: 224,26 hab/km²
· L'esperança de vida a les Illes Balears el 2011, assoleix els 81,94 anys, sent lleugerament inferior a la mitjana espanyola. Aquesta xifra segueix en augment.

Grau d’analfabetisme: Homes: 1,7 %
Dones: 2,8%
Ambdóssexes: 2,2%
Producte Interior Brut (PIB):


 • El PIB Total és de
26 041 milions € (el 2010)2

Renda per càpita:
• PIB per càpita
24 131 €

Realitza la piràmide d’edats:

1- Medi físic
Localització i límits: Les Illes Balears són un arxipèlag de la Mediterrània occidental (limiten amb el mar Mediterrani), format per quatre grans illes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) idiversos illots.
Principals característiques del relleu (serralades, hidrografía,…):
Relleu
Mallorca està constituïda per dues serres de muntanyes, orientades de nord-est a sud-est i per una plana baixa, més o menys accidentada, situada entremig de les dues serralades. La Serra de Tramuntana està a la banda nord-oest de l'illa, té nombrosos cims de més de 1000 metres d'altitud. La Serra deLlevant,paral·lela a la costa, al sud-est de Mallorca és més baixa, l'altitud màxima és al Puig de Sa Talaia Freda de 561 m d'altitud. La plana central de Mallorca presenta pujols i baixes muntanyes on hi destaca el Puig de Randa amb 548 m.
Menorca és una illa baixa, la màxima altitud és a la Muntanya del Toro amb només 358 m. El sud de l'illa de menorca és calcari però el nord és àcid ambroques silícies.
Eivissa és una illa calcària i muntanyosa els cims de la qual no són gaire elevats
Formentera també es calcària encara que més baixa

Aigües terrestres
L'únic riu de les Illes Balears, i de qualsevol illa de l'Estat Espanyol, és el riu de Santa Eulària a Eivissa, aquest riu recorre part del nord de l'illa.

Clima:
El clima de les Illes Balears és plenament del tipusmediterrani. En general és força similar al del País Valencià i més concretament Ciutat de Mallorca té un clima gairebé idèntic al de la ciutat de València.


Flora i fauna:
Vegetació

La vegetació de les Illes Balears té característiques netament mediterrànies des de la plana fins els cims més alts. Pel que fa a la flora comprèn unes 1.300 espècies de plantes vasculars.
Fauna

D'ocells n'hi haunes 300 espècies de les quals unes 130 són migradores. Entre les aus de mida gran que només es troben a la Serra de Tramuntana o hi tenen la seva localitat més important, destaquen el voltor negre,la milana el falcó marí, l'àguila peixetera o el corb .
Entre els mamífers destaca l'absència de l'esquirol. La majoria de mamífers són de distribució europea però l'eriçó és d'origen africà. La faunade Formentera és més pobra que la de la resta de les illes poblades de les Balears.

2- Organització política
Institucions de govern actuals:
el Parlament de les Illes Balears és l'òrgan sobre el qual recau el poder legislatiu del govern. Està integrat per 59 diputats electes pel principi de representació proporcional per un mandat de quatre anys. El Parlament aprova els pressupostos icontrola l'acció del govern. La seu del Parlament és la ciutat de Palma;
el Govern de les Illes Balears és l'òrgan col·legiat sobre que exerceix el poder executiu i administratiu, i dirigeix la política general. El govern està format per consellers i és encapçalat pel president de les Illes Balears, i si n'és el cas, pel vicepresident;
el President de les Illes Balears és el cap de govern de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS