Rubens

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
Informació sobre l’autor:
Rubens va néixer a Alemanya l’any 1577. Va ser un pintor de gran talent artístic, èxit social i econòmic i un alt nivell cultural. Se situa dintre de l’escola flamenca; queés la denominació que se li ha donat al conjunt d’artistes dels Països Baixos aïllats de la revolució del Renaixement que va sorgir entre els segles XV i XVI.
La seva obra, recollida majoritàriamental Museo del Prado, és de gran varietat temàtica amb assumptes mitològics, religiosos i d’història, a més de retrats i paisatges. Els seus quadres mostren una gran habilitat tècnica i sensibilitaten vers la psicologia dels personatges que hi apareixen en ells.
Els pares de Rubens eren calvinistes, per tant, en els inicis de la seva vida va haver d’emigrar per la persecució religiosa. Tot ique, al final, es van convertir al catolicisme i van poder tornar a viure a Amberes.
La primera educació que va rebre li va donar el seu propi pare, Jan Rubens, que era un prestigiós advocat. L’any1989 va ingressar a una escola llatinista, on va cursar estudis de retòrica, gramàtica, llatí i grec. Més tard, l’any 1591, va col·laborar al taller de Lucas van Uden, especialista en el paisatge. I,finalment, l’any 1594 va tenir com a mestre a Otto van Veen, el seu educador més important, que era un pintor educat en els ideals clàssics de la pintura.
L’any 1600 va entrar al servei de Vicenzo I,duc de Mantua, com a pintor de la cort. Durant els vuit anys que va durar la seva estància a la península itàlica, Rubens va estudiar l’art grec i llatí, a més de dos dels grans mestres delRenaixement: Rafael i Miguel Ángel.
A partir de 1601, va començar a rebre encàrrecs per part d’esglésies i de la cort de Felip IV entre d’altres. Quan va tornar a Amberes, l’any 1608 i per motiu de la malaltiaque va provocar la mort de la seva mare, va començar a exercir com a pintor de la cort d’Alberto de Austria i Isabel Clara Eugenia. Aquesta última, després de la mort del seu marit, va intercedir en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rubéns
  • rubens
  • Rubens
  • Rubens
  • Rubens
  • rubens
  • rubens
  • rubens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS