Rugby Català

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
cRUGBY
En el rugby s’enfronten dos equips de 15 jugadors cada equip. El camp de joc té forma rectangular i és de gespa. Les mesures d’aquest són de màxim 100m x 70m. Al camp de joc se l’hi sumendues àrees, les zones de marca, de no més de 22m de longitud, destinades a plantar la pilota per obtenir un assaig.
En els dos extrems del camp, al centre de la linia de marca, es troba instal·lat elconjunt de pals en forma de H, on el pal horitzontal està a 3m d’alçada. La pilota és de forma ovalada i pesa una mica menys de mig quilo.

Com podem fer punt?
L’objectiu principal del jocconsisteix en aconseguir més punts que el teu adversari. Els punts es poden aconseguir de tres maneres diferents:
* Assaig (5 punts): És l’anotació més important i consisteix en plantar la pilota a lazona de marca de l’equip contrari.
* Drop (3 punts): És un tipus de patada que es realitza deixant caure la pilota a terra i xutant immediatament després del bot. La pilota ha de passar entre elspals i es pot realitzar en qualsevol moment del joc.
* Transformació (2 punts): Un cop s’aconsegueix un assaig, l’equip que l’ha obtingut té dret a xutar la pilota perquè aquesta passi entre elspostes i així augmentar la seva puntuació.

Què està permès fer amb la pilota?
* Passades endarrere o al costat
* Córrer amb la pilota a les mans
* Xutar la pilota endavant per avançarQuè podem fer per defensar?
El placatge és una de les lleis més característiques del rugby. Tan sols es pot placar al portador de la pilota i per considerar-lo placat ha de caure a terra. Per fer elplacatge està permès subjectar el jugador per sota la línia de les espatlles.
Recordem que quan un jugador cau a terra està fora de joc i per tan no pot retenir la pilota ni aixecar-se amb la pilota ales mans.

Com posem la pilota en joc?
* La touche: Quan la pilota surt del camp es torna a posar en joc mitjançant una sacada de banda. La pilota es llença recta entremig de dues fileres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rugby
  • Rugby
  • Rugbya
  • Rugby
  • rugby
  • rugby
  • rugby
  • Rugby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS