rugby

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014
La història del rugbi sol considerar-se a partir de 1823, any en què, segons la tradició, William Webb Ellis, un estudiant del Col·legi de Rugby, «amb final desobediència de les regles del futbolcarnaval», va prendre la pilota amb les mans i la va portar fins a la meta contrària, marcant un gol durant un partit de football.  aceptada oficialment per la International Rugby Board com el primerantecedent de rugby modern

el rugbi modern, igual que el futbol modern, són una evolució directa del futbol medieval britànic, també anomenat futbol de carnaval , un joc de pilota violent ireiteradament prohibit, de regles molt variables, que es practicava popularment a les Illes Britàniques durant l'edat mitjana europeu ntre los XI y XVIII , en el qual es feien servir tant les mans com elspeus, així com la força per detenir els competidors.

En la dècada de 1840 Gran Bretanya havia desenvolupat una xarxa ferroviària que va connectar entre si a les ciutats de l'illa i una de les sevesconseqüències va ser impulsar i multiplicar les trobades esportives intercolegials. Aixo va donar lloc a la necessitat de unificar les regles del rugbi.

Les primeres Regles de Rugby van ser escritesel 28 d'agost del 1845. el 1863 es va separar el rugbi del futbol i el primer reglament va ser escrit el 1871, es escriure les regles que donarien lloc al actual rugbi i el 1886 es va crea lafederació internacional de rugbi. El primer trofeu entre nacions va ser el 1883. No va ser fins l'any 1987 ela creació del mundial de rugbi donant la victorià a nova Zelanda.
El rugby durant els anys1900 1924 va ser esport olompic exeptiant 1904 i 1912

Les modalitats
rugby 15
un partit esta format per dos parts de 40 es juga amb 15 jugadors

Rugby 13 o Rugby league
equips de 13 jugadorsRugby 7
Esport amb gran auge
dos tiemps que duren entre set (partits normals) y deu minuts (finals). Temps real amb sols 3 reemplazos
el descans es de 1 min. o 2 en les finals.
En cas de empat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rugby
  • rugby
  • Rugby
  • Rugbya
  • rugby
  • rugby
  • Rugby
  • rugby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS