Ruta Modernista Barcelona

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
QÜESTIONARI: RUTA MODERNISTA DE BARCELONA
1. Quina és la tècnica més original d’Antoni Gaudí? Cerca’n informació i fotografien aquells monuments que tinguin aquesta tècnica.
El trencadís.Consisteix en l’ús de fragments de ceràmica trencats per fer mosaics. El trencadís és molt propi de l’arquitectura modernista, però va ésser Antoni Gaudí l’encarregat de proposar un sistemes fins aleshoresinèdits. Utilitzava peces de rebuig de la fàbrica Pujol i Bausis, i aprofitava també trossos de plats i de tasses de cafè per realitzar les seves obres. Tot i que un dels monuments més coneguts ambaquesta tècnica sigui el Drac del Parc Güell, durant la nostra ruta vam observar d’altes rellevants.



2. Què és l’Avinguda Gaudí? On es troba? Per què s’anomena així? Busca’n informació.
És unavia urbana que creua diagonalment l’Eixample de Barcelona i uneix el dos principals monuments modernistes de la ciutat. Com és una via diagonal, divideix la quadricula dels carrers de l’Eixample, icomença i acaba en dues confluències de carrer: des de els carrers Marina i Provença fins als carrers Cartagena i Sant Antoni Maria Claret. Encara que originalment era anomenada Avinguda del GeneralPrimo de Rivera, l’any 1931, amb l’arribada de la segona república, va canviar el seu nom al que té actualment. Dedicant d’aquesta manera, aquest carrer, a l’autor el qual havia creat aquella immensaobra a un dels extrems de l’avinguda.

3. Què veus des d’aquesta avinguda? Quins monuments hi trobes?
Com ja he esmentat a la anterior pregunta, aquesta via uneix els dos principals monumentsmodernistes de la ciutat de Barcelona. Aquests són: l’ Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner i el temple de la Sagrada Família, d’Antoni Gaudí. En la avinguda també destaquen elsfanals de l’autor Pere Falqués situats també als extrems de la via.




4. On es troba la Sagrada família? Resumeix el millor que puguis les indicacions que se’ns donen al temple,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernismo barcelona
  • historia moderna barcelona
  • Barcelona Modernista
  • Modernismo barcelona
  • Barcelona y el modernismo
  • La ruta democratica hacia la sociedad moderna
  • Ruta a la post modernidad
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS