Rutete

Páginas: 2 (285 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
Comentari:

Josep Carner va nèixer l'any 1884 a Barcelona. Va omplir el seu temps lliure amb la literatura.
Quan tenia 11 anys va publicar el seu primer poemal'Auraneta.
Vaestudiar filosifia i dret i va alternar aquets estudis amb la pràctica d'exercicis literaris, molt aviat es va forgar una gran llegenda que el va acompanyarfins la seva mort.
Carner contribueix ambla Veu de Catalunya,l'any 1921 ingresa a la carrera de diplomática la qual cosa fa que viatgia diferents països.
La vida deJosep Carner es podris dividir en quatre etapes, la primera etapa començarl'any 1896-1905que serien els anys d'aprenentatge, prova diferents gèneres al llarg d'aquesta etapaes molt important ja que es llicencia en dues carreres univercitaries i d'altre bande publica el seuprimer llibre de versos que porta com a títol El llibre dels poetes.Els models que inspiren a Josep són Beker, Campo Amor, Verdaguer, Guimerà entres altres.
La segona etapa de la seva vida començarl'any 1906-1911, són els anys delNoucentisme de Carner aquesta etapa es la més coneguda de l'autor.L'any 1906 publica Els fruits sabrosos una obra que serveix per datar l'inici del Noucentisme i del'altrebanda representar la pèrdua de la joventud.
Els fruits sabrosos és una reflexió capa a la plenitud vital que representa la maduresa i l'aceptació del pas del temps, cadafruita representa unapart de la vida com es el cas de les cireres, maduixes
són fruites amb molt color. Les fruites que s'associen a la plenitud de la dona són lesperes,sídries, els prèsces,les prunes i les llimones.En els fruits sabrosos hi ha un gran treball de Carner i un regust helènic aixó es pot veure en els noms dels presonatges.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS