Rv.Russa

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
REVOLUCIÓ RUSSA
1. Les condicions dels treballadors Russos a començament del segle XX, estaven a la misèria, estaven com esclaus i oprimits, suportaven pacientment la seva amarga sort i calla. Notenien dret, els ignoraven, vivien dures condicions socialistes de la població, va culminar amb la instauració del primer règim socialista del món. El projecte socialista marxista, la revolucióobrera i la dictadura del proletariat, va convertir-se en realitat possiblement en un país que mai hagués pensat Marx. Les demandes dels treballadors era, disminuir l’horari de feina a vuit hores diàries,de convenir el salari i millores de condicions de treball. Es dirigien al Tsar perquè era el seu Governador.
2. La posició del nou govern revolucionari sobre la Gran Guerra, eren les terres depropietats dels militars, corona, de l’Església, els seus bestiars i edificis, que passen a ser el poder dels camperols. Es formen els comitès agraris i comarcals, es forma un nou govern obrer, en elcongres soviet de diputats. Els obrers exerceixen el seu control sobre les seves actuacions, sent obligatòries de compliment per a les empreses. El decret d’Octubre de 1917 proclama igualtat isobirania, la lliura autodeterminació com a pobles independents.
3. La Revolució d’Octubre de 1917, el 15 d’Octubre Lev Trotsky va crear el comitè militar revolucionari. El 26 d’Octubre es va constituir elgovern Bolxevic, liderat per Lenin, qui va confiar les condicions exteriors a Trotsky. Fol Trotsky va ser un agitador marxista soviètic i es va manifestar en contra del regim tsarista. Durant laRevolució de febrer de 1917 es va posar al servei del partit Bolxevic. Va exercitar un paper important en la conquesta del poder per Lenin: va liderar la presa del Plau d’Hivern pels bolxevics i vainstaurar el règim comunista a Rússia. Trotsky era nomenat comissari del poble, organitzant un exercit de treballadors i camperols, nomenat exercit Roig.
4. Si, és va produir durant la Guerra de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS