Rxors

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
Resumen 9 i 10
Sector primari a catalunya:
1.1·Caracteristiques del sector primari: A catalunya el sector primari es un 2’5%. Les terres d’us agricola es localitzen a la depresio centralm al deltade l’ebre i a planes del litoral. Al sector pesquer hi treballa poc mes de l’1% de la poblacio activa, ya quels recursos marins son poc abundants degut a les condicions fisiques de la plataformamaritima catalana, a la sobrepesca i a la contaminacio.
1.2·L’agricultura: es caracteritza per la petita dimensio de les explotacions , un alt nicell de mecanitzacio i una amplia diversitat de conreus ,tant de seca com de regadiu.
-Els complexos agroindustrials i les produccions principals:
Un aspectr important del sector agrari catala es el desembolupament de grans complexos agroindustrials.Aquests es dediquen a la transformacio de productes agraris i ramaders, principalment els seguents:
·carn de porc i pollastre per a fer embotits
·elaboracio de vi i cava
·elaboracio del suro-Evolucio recent del camp catala:
Malgrat la modernitzacio de les explotacions l’evolucio del camp ha tingut unes consecuencies negatives per a la poblacio rural.
L’augment de la productivitat agraria ,combinat amb la demanda de ma d’obra a les industries i a les activitats urbanes , genera fluixos emigratoris importants. Amixo no sols comporta el buidatge de nuclis i pobles i l’a bandonament degranges i camps sino tambe l’estancament i l’envelliment de la poblacio pel fet que marxen a la comunitat rural membres mes joves i dinamics.
1.3 Consecuencies de la politica agraria i pesquera de launio europea a catalunya :
La politica de la UE ha tingur consecuencies al sector primari catala:
·Mantenir un nombre suficient d’agricultors perque asseguin la poduccio d’aliments i preservinl’existencia d’un paisatge agrari familiar amb molts segles d’historia.
·Evitar l’emigracio dels agricultors i ramaders del medi rural per garantir una certa proteccio del medi ambient.
·Establir un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS