Ràpida Teoria Del Porro

Páginas: 4 (944 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
RÀPIDA TEORIA DEL PORRO
Joan Fuster


El text que anem a comentar es tracta d’un curt assaig de Joan Fuster titulat Ràpida teoria del porro. Aquest relat pertany al llibre Notes per a undesficiós, i que més tard s’inclouria dins del llibre Ser Joan Fuster. Antologia de textos fusterians.
És en aquestes obres on Fuster deixa constància de les reflexions al voltant de fets de la vidaquotidiana com és el cas d’aquest relat.

Joan Fuster (Sueca 1922-1992). Està considerat l'assagista valencià més important del segle XX i de les generacions d'intel•lectuals sorgides després de la GuerraCivil, amb una força que depassà l'àmbit literari i es projectà sobre la vida cultural i cívica dels Països Catalans. Durant la dècada dels seixanta va esdevenir un referent cívic al País Valencià enel moviment de represa de la cultura catalana.

En aquest text, tot i la seua brevetat podem diferenciar les parts pròpies d’un comentari de text.
Si mirem el títol ja ens adverteix del quetractarà l’assaig i de quina forma és una idea desenvolupada de forma “ràpida” sense massa pretensions. Així podem dir que el títol és explícit i temàtic.

La primera part la trobem en les cinc primereslínies, on Fuster introdueix la seua captatio benevolentia i així persuadir al lector. Ens presenta el tema: el consum de marihuana en un grup i com es tracta d’un espectacle digne de ser observat.També l’autor ens conta quina és la seua situació, és a dir, ens adverteix que té poca experiència personal en la matèria i així ho justifica “Deu ser cosa de l’edat”. Aleshores quin és el motiud’aquesta reflexió? Fuster diu que l’espectacle del porro l’apassiona i el fascina.

La segona part aniria des de la línia cinc fins la línia setze. En aquestes línies Fuster ens conta les raons per lesquals li fascina aquest ritual.
Ací passa a descriure el ritual de la preparació. Fuster la qualifica de meticulosa i en la qual cal calibrar la dosi, Ací veiem com amb el lèxic ens dona una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juan Mora Porras Biografía Rápida
  • Porras
  • porros
  • porra
  • porra
  • PORRO
  • los porros
  • porra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS