sñjfdajf

Páginas: 3 (740 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
Perills de les xarxes socials

1. Invasió de la privacitat
El primer pas per formar part d’una xarxa a social és crear-nos un perfil, una identitat digital, i tot i que es pot crear amb dadesfalses, l’habitual és introduir les nostres dades personals correctes, una fotografia real, la data de naixement i molta altra informació privada.
Tota aquesta informació, que introduïm fins a certpunt de forma voluntària, no només serveix per socialitzar amb altres persones sinó que és susceptible de ser emprada per terceres persones en benefici propi. Són moltes les empreses publicitàries queenvaeixen la nostra privacitat obtenint informació sobre els nostres gustos, tendències, hobbies,.. per desprès atacar-nos amb publicitat.
Aquesta invasió també es dona a l’àmbit laboral, donant lloca casos d’espionatge entre companys o, fins i tot, per part d’algun superior per controlar les activitats dels seus empleats, tant en hores de treball com en les que no ho són. En alguns casos s’haemprat la consulta dels perfils a les xarxes socials d’alguns candidats per un lloc de treball com a eina de filtratge durant el procés de selecció.
També són habituals els casos de pishing4 en elque un estafador es fa passar per una persona, o entitat, de confiança amb l’objectiu d’intentar aconseguir informació confidencial (contrasenyes, números de compte o targeta de crèdit, etc.) de lavíctima per fer-ne un mal ús en benefici propi. En aquest sentit, recentment alguns usuaris de la UOC s’han vist atacats amb missatges enganyosos, suplantant al servei de suport tècnic de la UOC, que elssol·licitaven dades personals amb el pretext de la realització d’una actualització al servidor.


2. Falta de seguretat
Tota la informació que s’exposa als perfils juntament amb el caràcterpúblic i popular de les xarxes socials donen lloc a importants mancances de seguretat. Els casos de pornografia en aquests espais són força habituals i, tot i que hi ha una lluita constant per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS