Sócrates i el sofistes

Páginas: 3 (619 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
Jo afirmo, en efecte, que la veritat és tal com ja ho he escrit: cadascun de nosaltres és mesura de les coses que són i de les que no; de mil maneres un home es diferencia d'un altre, i és per aixòmateix que unes coses són i apareixen d’una manera a un i d'una manera a un altre. Perquè jo negui la saviesa i l'home savi, n'hi falta molt, malgrat que jo anomeno savi aquell qui, canviant a algú denosaltres a qui certes coses apareixen i són dolentes, aconsegueix de fer que aquestes mateixes coses apareguin i siguin bones.

PLATÓ. Teetet.



Doneu resposta a aquestes tres preguntes:1. Expliqueu, fent servir paraules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic derelativisme).

2. Quina és l'opinió de Sòcrates sobre el relativisme moral?

3. Argumenteu la vostra opinió sobre el relativisme moral.



"1. El relativisme moral consisteix en la creença de quèqualsevol valor moral és acceptable, segons la cultura, la societat, el moment de la història en què es viu, etc. Poden existir tants valors morals com persones hi ha, ja que qualsevol condicionant en lavida d’una persona, pot fer que una creença moral sigui igual de veritable per a un, i a la vegada que no ho sigui per un altre, però això no vol dir que aquests dos valors oposats entre si, notinguin la mateixa validesa, ja que tot depèn de la situació en què es trobin. Tot és relatiu i tot està permès com a valor moral. Com a exemple podríem agafar un fet cultural i religiós que succeeixactualment, com el de considerar sagrades les vaques a l’Índia. A la resta de països, que la societat s’alimenti d’aquest animal, és un fet totalment normal i acceptat per certa part de la societat com unacte sense maldat, en canvi, a l’Índia, estan protegits per la llei i no tan sols no poder alimentar-se d'aquest animal, sinó que tampoc poden extraure’ls-hi la llet, ja que segons la seva religió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els sofistes i sòcrates
  • Sofistes I Socrates
  • presocràtics,sofistes i socrates
  • Socrates i Sofistes
  • Los Sofistas Y Socrates
  • Sócrates y sofistas
  • Sofistas Y Sócrates
  • Sofistas y socráticos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS