Súnion

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 2 de abril de 2011
Súnion, Carles Riba
El poema a analitzar està inclòs en el llibre Les elegies de Bierville (1943, volum publicat en el retorn de Carles Riba a Barcelona). El poema està inspirat, i defet és el temaprincipal, en la visió del temple de Súnion, per a Riba, el símbol de la cultura clàssica grega. A partir d’aquí crea un paralelisme amb la seva situació d’exiliat. Creu que pot fer front a totes lesadversitats i que com un marines que tenia per far el temple de Súnion, ell també algun dia, gràcies a la força que li infon el record del temple, actuarà com a salvador per tornar a la seva pàtria.El poema es pot dividir en dues parts: la primera que engloba els set primers versos i la segona els vuit últims. La separació de ambdues partes és al seté vers, on en la meitat d’aquest es canvia detema. En el primera part, el poeta descriu el temple de Súnion tal com és per ell. En la segona, el temple exerceix la funció de far que guia als mariners i el drecriu també, però desde un altre puntde vista exercint més la funció de guia, que és el que fa per a Carles Riba per escriure aquest poema.

La situació del poema és al temple grec de Súnion que hi fa referència, doncs el poeta pensaen aquella imatge, amb les columnes que hi resten acompanyades del vent i la remor de la mar. El poeta crea la comparació de la funció que fa de guia Súnion pels mariners amb la seva figura que fa deguia per poder tornar a la seva pàtria. El poema es tracta d’una elegía, poema que designa lamentació, en aquest cas per haver hagut de fugir del seu poble i per les ànsies de tornar al seu país.Apareix molt el recurs de l’enumeració d’adjectius: “del teu marbre absolut, noble i antic jo com ell”. Tan mateix també apareixen epitets com: “nua garriga”.

El poeta influenciat per la representacióque exerceix Súnion, temple de Poseidó, per als marines, intenta aconeguir el mateix però de manera diferent. Vol ser el far camí al retorn a la seva pàtria que deixà anys enrrere i per això vol ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • SUNION CARLES RIBA
  • Treball Poema Súnion
  • Súnion! t'evocaré de lluny
  • sunion carles riba
  • Comentari de text. súnion
  • Súnion! t'evocaré de lluny amb un crit d'alegria, carles riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS