sa canova

Páginas: 6 (1305 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014


FACULTAT D’EDUCACIÓ
22114-Ciències Socials i la seva Didàctica
Professor: D. Bartomeu Sastre Canals
























Index





































Introducció

Sa Canova és una finca d’experimentació agrària situada al municipi de sa Pobla, gestionada per l'Obra Social de “SA NOSTRA”. La sevaextensió és d'unes 14 hectàrees i els seus objectius son promoure la investigació, difondre i experimentar amb les noves tecnologies agràries.
Sa Canova és un espai obert a les escoles, a les seves instal·lacions els nins poden conèixer i gaudir dels cultius tradicionals, s’hort, els arbres fruiters i poden dur a terme activitats relacionades amb la meteorologia. Sa Canova compta amb duesestacions metereològiques per mesurar les dades climàtiques. D’aquestes dues estacions hi ha una que és tradicional i l’observació és fà de forma manual i s’altra està gestionada per AEMET i facilita les dades metereològiques en temps real.

Entre alguns objectius de Sa Canova estàn; Fomentar l’us de l’agricultura amb tècniques respectuoses amb el medi ambient, desenvolupar tasques educatives sobretemes relacionats amb la natura i la meteorologia i desenvolupar actituds de respecte cap als espais naturals.

Explicació de la sortida

La nostra visita va començar a les 10.00h del matí. Al principi varem rebre una petita introducció per part de dues “monitores” del centre. Ens varen explicar aquí van dirgides normalment les activitats, a alumnes de primària i quins criteris fan servir pertal de que la visita sigui un èxit. Les monitores han volgut que la nostra visita sigui la mateixa que fan als nins que visiten Sa Canova. Desprès ens varen separar en dos grups.

La nostra monitora en va entregar uns folletos “Quins tems farà”? i “s’experimentació de la agricultura” amb els cuals varem tenir una guia per la nostra visita. (aquests follets son els mateixos que els hi donen alsnins)

“Quins tems farà”?

Varem pujar a d’alt d’una caseta. Allà ens van explicar de forma molt senzilla, que és una estació metereològica, com fan les prediccions els meteròlegs, ens varen xerrar dels instruments pertinets per conèxer qui temps farà (globus sonda, radar..) aparells per mesurar el temps com l’anemòmetre que serveix per saber la velocitat del temps, un heliògraf queconcentra els raigs solars etc,.

Les monitores ens explicaren quin tipus d’estació meteròlogiques hi ha i com funcionen, desprès els nins han de realitzar les activitats que hi surten en el follet que els hi han donat al principi de l’activitat.
En general aquesta és una activitat que als nins els hi agrada a tots ja que el temps és una cosa molt coneguda per tots ells.
A la part baixa de la casetaès a on hi ha un sèrie d’instruments que també tenen relació amb el mesurament del temps, com el anemocinemògraf, per sabre la direcció del vent, i el baròmetre, per calcular la presió atmosfèrica. Cal destacar un ordinador, que tenen 24 hores en marxa a ón és recullin totes les dades de l’estació metereológica i que desprès reben a l’Institut Nacional de Meteorologia.
A prop de la depuradoranatural d’aigua (no potable) trobam una caseta a on trobam diferents instruments que ens varem explicar detalladament. Per damunt, varem veure les característiques de la depuradora natural, que no utilitza productes químics per el qual, és bona per regar. La caseta és el que anomenam una estació metereològica manual. Es una caseta de fusta de color blanc, per no agafar massa calor, te una estructuratipus “persiana” per deixar pasar l’aire i així estar ventilada. La seva orientació és cap al nord perquè no li pegui el sol i així no alterar els resultats. Dins la caseta hi trobam diferents instruments cada un d’ells amb diferents funcións; un psicòmetre que ens indica la temperatura i la humitat de l’aire. El psicòmetre consta de dos termòmetres un sec i un humit, una de les activitats que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canovas
  • sa
  • SA
  • Ya tu sa
  • la sa
  • sa
  • Ya tu sa
  • SA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS